5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

TOÇ BİR SEN kahvaltıda buluştu

Türkiye’de her yıl 300 bin hektar alanın ağaçlandırılması gerektiği belirtildi.

Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR SEN) üyeleri Trabzon Öğretmenevi’nde kahvaltıda buluştu. Kahvaltıda konuşan Trabzon Şube Başkanı Yaşar Seyis, dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından biri olan ormanlara gereken önemin verilmediğini söyledi.

Her yıl 21 Mart tarihinin Dünya Ormancılık Günü, Mart ayının 3. haftasının da Orman Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Seyis, Türkiye’de var olan 20 milyon hektar ormanlık alanın 12 milyon hektarının bozuk orman niteliğinde olduğunu belirtti.

Ekolojik dengenin yeniden kurulmasının ağaçlandırma çalışmalarının hızlandırılması ve sonuçlandırılmasına bağlı olduğuna dikkat çeken Seyis, “Ülkemizde her yıl 300 bin hektar alanın ağaçlandırılması gerekir. Tüm Avrupa’da 12 bin tür bitki, Türkiye’de ise 9 bin bitki türü mevcuttur. Yetişmiş bir ağaç günde 17 kişinin oksijen ihtiyacını karşılıyor ve 22.5 kilogram karbondioksiti yok ediyor. Bir yıl içinde kullandığımız kağıt, kartonlar ve ayrıca yaşamsal ihtiyaçlarımız için 7 adet ağacı tüketiyoruz. Her yıl doğaya 7 ağaç borcumuz var. Ormanlar ve ağaçlar dünya mirası olduğundan bu eşsiz değere sahip mirası gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak tüm insanlığın görevidir” dedi.

Seyis, Ormanların korunmasında ormancılara büyük görevler düştüğünü ve bu görevlerin en iyi şekilde ormancılar tarafından yerine getirilmeye çalışıldığını da söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 12:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?