5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Tony Sylva forvet çıktı

Trabzonspor'un Senegalli kalecisi Tony Sylva, yeni bir heyecan yaşamak ve yeni keşifler yapmak için Trabzonspor'a geldiğini belirterek, Bordo-mavili kulübe gelmesinde takım arkadaşı Song'un refaransının önemli olduğunu söyledi. Tecrübeli kaleci, ligde bulundukları yere kesinlikle tesadüf eseri gelmediklerini, sezon sonunda mutlu sona uluşmak istediklerini belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tam Saha Dergisi'ne ropörtaj veren Trabzonspor'un Senegalli kalecisi Tony Sylva, Bordo-mavili takımdan transfer teklifi aldığı dönemde Kamerunlu oyuncu Rigobert Song'u aradığını belirterek, "Teklif bana menajerim aracılığıyla iletildi. O sırada Senegal Milli Takım kampındaydım. Öneriyi duyunca çok mutlu oldum. Buraya gelmeden önce, bana Türkiye hakkında detaylı bilgi vereceğini bildiğim Rigobert Song'u aradım. Onun bana verdiği olumlu referansın ardından Trabzonspor'un teklifini kabul ettim" dedi.

Fransa'nın Lille kulübünden ayrılırken yaptığı işlemlerin hukuki olduğunu belirten tecrübeli kaleci, "Aslına bakarsanız, kendi açımdan Lille kulübünden ayrılmam konusunda bir sorun yoktu. Zira ben FIFA yönetmeliklerinde bulunan 17. maddeyi kullanarak, kulüple olan sözleşmemi tek taraflı olarak feshettim. Bu madde, 28 yaşa ulaşan oyuncuların transferini kolaylaştıran bir özelliğe sahip. Dolayısıyla, benim yaptığım bütün işlemler hukuka uygundu. Fakat Lille ile Trabzonspor arasında yaşanan anlaşmazlık ve gerekli prosedürlerin zamanında yerine getirilmemesi nedeniyle, bordo-mavili takımda forma giymem uzadı" diye konuştu.

"YEDEK KALDIĞIM DÖNEMLER BENİM İÇİN ÇOK ZORLU GEÇTİ"
Trabzonspor'da yedek kaldığı dönemlerde çıok sıkıntılı bir dönem yaşadığını ifade eden Tony Sylva, "Tabii ki benim açımdan endişe verici ve sinir bozucu bir dönemdi. Çünkü bir takıma, bütün hafta boyunca antrenman yapıp, arkadaşlarınızı yedek kulübesinden izlemek için transfer olmazsınız. Yeni bir kulübe geldiğinizde amacınız oynamak ve bunu mümkün olduğu kadar sürekli hale getirebilmektir. Özetlersem, yedek kaldığım dönemde oldukça sıkıntılı zamanlar geçirdim. Eşimin verdiği destek sayesinde kötü duyguların üstesinden geldim" ifadelerini kullandı.

Yeni bir heyacan yaşamak ve yeni keşifler yapmak için Trabzonspor'a geldiğini söyleyen Tony Sylva, "Eski takımım Lille ile yaşanabilecek bütün büyük deneyimleri yaşamıştım. Şampiyonlar Ligi'nde ve UEFA Kupası'nda oynadık, Fransız Ligi'ni ikinci sırada tamamladık. Artık benim orada kalmamı gerektirecek bir neden ya da motivasyon etkeni kalmamıştı. Yeni bir heyecan yaşamak ve yeni keşifler yapmak için Trabzonspor'a geldim. Şimdi de zorlu rakiplerimizle birlikte zirvede yer alabilmek için mücadele veriyoruz. Bu durum bile beni motive etmeye yetiyor" dedi.

Trabzonspor'un ligde bulunduğu yere kesinlikle tesadüf eseri gelmediğini dile getiren Tony Sylva, "Bulunduğumuz yere kesinlikle tesadüf eseri gelmedik. Çünkü hem oyuncu kadromuz hem de teknik kadromuz kaliteli isimlerden oluşuyor. Takım bütünlüğümüz de çok iyi durumda. Bunun arkasından da başarının gelmesi doğal" diye konuştu.

"FUTBOLA FORVET OLARAK BAŞLADIM"
Futbol yaşantısına forvet oyuncusu olarak başladığını belirten Tony Sylva, "Futbola forvet olarak başladım. Mahallede yaptığımız maçlarda duruma göre hem forvet hem de kaleci olarak oynardım. Açıkçası benden başka kalecilik yapacak kimse de yoktu. Böylelikle kaleciliğe ilk adımı attım, ama bundan hiçbir zaman pişmanlık duymadım" dedi.

Kendisini ceza sahasına hapseden bir kaleci olmadığını belirten deneyimli file bekçisi, "Ben kendimi hiçbir zaman ceza sahasına hapseden bir kaleci olarak görmedim. Adeta ikinci bir libero gibi hareket ettim. Teknik adamların da benim bu özelliğimi beğendiğine eminim. Oyunu çok iyi okumak ve oyuna katkı yapmak bir kaleci için önemli iki meziyettir" diye konuştu.

"DEFANSLA OLAN İLETİŞİMİMİ SONG SAĞLIYOR"
Defanstaki iletişim sorununu Song ile birlikte çözdüklerini belirten Tony Sylva, "İletişim bir kaleci için en önemli konulardan bir tanesi. Bir tehlike anında arkadaşlarınızın dikkatini çekmeniz gerekebiliyor. Defansif olarak şu şekilde anlaşıyoruz. Ben Fransızca bildiği için Song ile iletişime geçiyorum. Song da İngilizce olarak Cale ve diğer Türk takım arkadaşlarımıza benim direktiflerimi iletiyor. Belki çok da kolay olmuyor, ama hiç değilse kendimizce bir çözüm üretmiş olduk" değerlendirmesinde bulundu.

Trabzon şehrine alışmasının kolay olmadığını, ancak bu sorunu aştığını söyleyen Tony Sylva, "Buraya gelişimin üzerinden yaklaşık altı ay geçti ve takımdaki diğer yabancı oyuncuların da yardımıyla adaptasyon sürecimi sorunsuz bir şekilde atlattığımı söyleyebilirim. Dolayısıyla, benim için Trabzon'a alışmak çok sıkıntılı olmadı" dedi.

Kariyerinin bundan sonra Trabzonspor ekseninde biçimleneceğini belirten Tony Sylva, "Bundan sonra hedeflerim Trabzonspor ekseninde biçimlenecek. Umarım mücadele ettiğimiz bütün kulvarlarda zirveye çıkar ve taraftarların bizden beklentilerini karşılarız. Yeteneklerimi kaybetmediğim müddetçe futbol oynamayı düşünüyorum. Biliyorsunuz, kaleciler 40 yaşına kadar futbol oynayabiliyor. Trabzon'da ve Trabzonspor'da mutluyum. Futbolu burada bırakmak isterim, ama zaman ne gösterir bilinmez. Futbolu bıraktıktan sonra amacım Senegal'e dönüp genç kaleciler yetiştirmek" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 16:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?