5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Toplu sözleşme hakkı istiyorlar

Memur-Sen Trabzon İl Temsilcisi Mehmet Kazancı, kamu çalışanlarının grevli toplu sözleşme hakkının hiçbir şekilde kısıtlanamayacağını söyledi.

Kazancı, 15 Ağustos’ta yapılacak 2009 toplu görüşmeleri öncesinde Nevşehir’de yapılan Memur-Sen İl Temsilcileri Toplantısı’nda dile getirilen görüş ve alınan kararları düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Memur-Sen olarak 2008 yılı toplu görüşmelerinin sonucundan kısmen memnun olduklarını ancak 2009 yılında toplu sözleşme hakkının sağlanamamasının demokrasinin gelişmesi açısından bir eksiklik olarak gördüklerini dile getiren Mehmet Kazancı, “Bu çerçevede kamu görevlileri üzerindeki sendikal sınırlamalar gözden geçirilmiş Avrupa Sosyal Şartı’na konulan çekinceler kaldırılmalı, kamu görevlilerine ILO standartlarında grevli, toplu sözleşmeli sendikal hak sağlayan maddelere yer verilmelidir. Bütün çalışanlar ve çalıştıranlar, toplu pazarlık hakkına sahiptir. Toplu pazarlık hakkı kısıtlanamaz” dedi.

Sivil toplum, özgür birey ve demokratik devleti önceleyen sivil irade ürünü bir anayasanın acilen hazırlanması gerektiğini savunan Kazancı, “Türkiye’nin demokratikleşmesi için sadece anayasa paketinin yeterli olmayacağı açıktır. Anayasa paketine paralel olarak yargı reformu ve kamu personel reformunun merkezinde olacağı kamu yönetimi reformu ile ekonomik ve sosyal paketler de eşgüdümlü olarak yürürlüğe konmalıdır” diye konuştu.

Yaşanan ekonomik krizden, kamu çalışanlarının alım gücünün artırılması suretiyle çıkılabileceğini kaydeden Mehmet Kazancı, kalkınmada öncelikli bölgelerde görev yapan kamu görevlilerine tazminat verilmesi, kamu çalışanlarına da 600 TL'lik kriz çeki verilmesi gerektiğini ifade etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 17:37:38
Güncelleme :30 Temmuz 2009 Perşembe 17:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?