4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Trabzon, 'Gençlik Başkenti'ni kaybetti

TRABZON, GENÇLİK BAŞKENTİ’Nİ KAYBETTİ

Avrupa Gençlik Forumu tarafından 2011 Avrupa Gençlik Başkenti adıyla teklif çağrısına açılan ünvan yarışını Belçika’nın Antwerp şehri kazandı.

Avrupa Gençlik Forumu'nun himayesinde düzenlenen ve 2009 yılında Rotterdam’ın kazandığı, 2010 yılında ise Torino’nun elde ettiği Avrupa Gençlik Başkenti ünvanının 2011 yılı yarışında Trabzon son anda adaylıktan çekilirken, kazanan şehir Belçika’nın Antwerp şehri oldu.

Proje koordinatörlerinden Okan Yılmaz, Trabzon Gençlik Merkezi bünyesinde Trabzon'un Avrupa Gençlik Başkenti adaylığı için yola çıktıklarını belirterek “Adaylık süreci aşamasında yerel seçimler önümüze set gibi geldi. Yapmayı planladığımız tüm çalışmalar yerel seçimlerin gölgesinde kaldı ve çalışmalarımız yavaşladı. Bu sebeple resmi adaylık başvurusunu gerçekleştiremedik. Kazanan Antwerp şehrini kutluyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. En kısa zaman içerisinde sayın valimize ve sayın belediye başkanımıza bir ziyaret düzenleyerek yeni projelerimizi aktaracağız. Kendilerinden destek isteyeceğiz” dedi.

Rahip Santoro ve Hrant Dink’in öldürülmesi olaylarıyla Trabzonlu gençlerin töhmet altında bırakıldığını sözlerine ekleyen Yılmaz, “Yaptığımız ve yapacak olduğumuz tüm çalışmalarla bu kötü imajı düzeltmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 11:11:01
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 11:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?