2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon: 500 kişilik öğrenci grubu YÖK'ü protesto etti

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenciler Koordinasyonu tarafından düzenlenen Yüksek Öğretim Kurumu’nu (YÖK) Protesto Gösterisi bugün Atatürk Alanı’nda yapıldı.

Yaklaşık 500 kişilik üniversiteli grubu, ellerinde pankartlar ve afişlerle Omesa Oteli önünde toplanarak buradan yoğun güvenlik önlemleri altında Atatürk Alanı’na yürüdü. Yaklaşık 250 polis ekibinin görev yaptığı yürüyüşte üniversiteli öğrenciler YÖK’ü ve KTÜ Rektörlüğü’nü protesto eden sloganlar attı. Kahramanmaraş Caddesi’nden Atatürk Alanı’na ilerleyen grupta herhangi bir taşkınlık yaşanmazken, grubun içindeki küçük yaştaki öğrenciler dikkat çekti.

KTÜ’de demokrasi bulunmadığı için seslerini Atatürk Alanı’nda duyurabildiklerini belirten öğrenciler adına konuşan üniversiteli genç, "KTÜ’de demokrasi yok. Bu nedenle demokratik bir üniversite istiyoruz. Kanunlarda 18 yaşını dolduranların seçme hakkına sahip oluyor ama bizler üniversite yönetimini seçemiyoruz. Dönem başında harçlar alınırken, yaz okullarında para alınırken hatırlanıyoruz. Ama üniversite yönetimi söz konusu olduğunda hatırlanmıyoruz. Son günlerde birde KTÜ’nün ismi bir porno skandalına karıştı. 3-5 kendini bilmezin yaptığını tüm üniversiteye mal ettiler. Rektör uyuyor. Hadi rektör uyuyor, üniversitede ahlaktan namustan bahsedenler nerede? Yollarda kız arkadaşlarımıza sataşmalar oluyor, ev sahipleri kız arkadaşlarımıza şüphe ile bakıyor ama sahip çıkanımız yok" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından Dam Müzik Grubu’nun söylediği türküler eşliğinde halaylar çekerek slogan atan topluluk, olaysız bir şekilde dağıldı

TRABZON-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 22:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?