2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon: AKP, yenilginin nedenini yerinde araştıracak

28 Mart Yerel Seçimleri’nde Türkiye genelinde önemli sayıda belediye başkanlığı kazanan ancak Trabzon ve Ordu gibi önemli şehirlerin belediye başkanlıklarını kaybeden AK Parti’de seçim sonuçlarının AK Parti Genel Merkezi tarafından yerinde değerlendirileceği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, şu aşamada seçimin kaybedildiği illerin teşkilatlarının feshedilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Henüz seçim sonuçlarını değerlendirmediklerini belirten Yazıcı, illerden seçimlerle ilgili raporların peyderpey geldiğini ifade ederek, "İllerden gelen bu raporlar toplanacak. Ondan sonra da bu raporları Merkez Yürütme Kurulu’nda, Merkez İdare Yönetim Kurulu’nda ve ayrıca milletvekillerimizle değerlendireceğiz" dedi.

Seçimleri takip eden il ve ilçe koordinatörleri bulunduğunu ve bu koordinatörlerin incelemelerde bulunmak üzere belirlenen yerlere gönderileceğini kaydeden Hayati Yazıcı, "Bu arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yerinde yapacaklar. Bu süreçte teşkilatların performansları değerlendirilecek, seçimlerin kaybedilmesinin nedenleri araştırılacak ve bu sonuçların hangi faktörler nedeniyle doğduğu araştırılacak. Görevli arkadaşlarımız elde ettikleri sonuçları bir rapor halinde sunacaklar. O raporları inceledikten sonra ne yapılacağına karar vereceğiz. Şu aşamada, ’şu şekilde hareket edeceğiz, şunu görevden alıyoruz’ diye bir kanaate sahip değiliz" diye konuştu.

Trabzon’da aday seçiminde bir yanlışlık yapılıp yapılmadığına dair bir soru üzerine ise Yazıcı, "Bütün bunları yerinde, Trabzon’da inceleyeceğiz. Oradaki sivil toplum kuruluşlarıyla arkadaşlarımız görüşecekler ve incelemelerini yapacaklar. Bu doğrultuda Trabzon milletvekili arkadaşlarımızın, İl Başkanımızın raporlarını bekliyoruz. Bu sonuçlara göre bir değerlendirmede bulunacağız" yanıtını verdi.

Öte yandan Cumartesi günü AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı sonrasında, AK Parti’nin seçimi kaybettiği yerlere parti yetkililerinin gönderilmeye başlanacağı öğrenildi.

TRABZON-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2004 Perşembe 14:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?