2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon: AKP'nin aday adayı Hacıömeroğlu: Kazanırsam 'evlilik okulu' kuracağım

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon Belediye Başkan aday adayı Dr. İzzet Hacıömeroğlu, göreve seçilmeleri halinde bir evlilik okulu kuracaklarını söyledi.

Gazeteciler Cemiyeti’nde eşi ve kızıyla bir basın toplantısı düzenleyen Dr. İzzet Hacıömeroğlu, teşkilatın içerisinden gelen birisi olduğunu belirterek, "Yönetimine talip olduğumuz Trabzon ilinin Türkiye’nin 81 ili içindeki gelişme düzeyi sıralamasındaki yeri maalesef 38. sıradır. 19. yüzyıl sonlarında Trabzon, İstanbul ve İzmir’le birlikte Osmanlı İmparatorluğu’nun bütçe açıklarını giderdiğinde önemli bir merkezdi, ancak şimdi bu özelliğini kaybetti. İlin sorunlarını biliyoruz. Bu sorunlara çözümler üreteceğiz" dedi.

Belediye rehberlik fonksiyonunda yerine getirecek bir turizm zabıtası birimi kuracaklarını ifade eden Dr. Hacıömeroğlu, "Trabzon-İstanbul arasını 12 saate indirecek olan ve bölge turizmine katkı sağlayacağını düşündüğümüz deniz otobüsleri seferleri için ciddi bir fizibilite çalışması yapacağız. Sağlıkta ilimizin bölgenin sağlık merkezi olan konumunu daha da güçlendireceğiz. Boztepe’de yap-işlet-devret yöntemi ile Ankara Atakule’nin bir benzeri olan bir döner kule restoran ve otel kompleksi yapılacak. Kentin bir yoksulluk haritası çıkartılacak. Kadın sığınma evi kurulacak. Trabzon-GAP ve Trabzon-Batum demiryolu uzun vadede Trabzon’un hedefi olacaktır. Biz bilgi, birikim, irade ve hizmet aşkıyla yola çıktık. Şeffaf ve duyarlı belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz. Kapımız ve kalbimiz herkese sonuna kadar açıktır" diye konuştu.

Dr. Hacıömeroğlu, evlilik okulu, anne baba okulu ve aile rehabilitasyon merkezi açmayı düşündüklerini kaydederek, "Günümüzde aile içindeki iletişimde yaşanan zorluklar ciddi sorunlar ortaya çıkarıyor. Biz kuracağımız okulda iki psikolog ve diğer sosyal çalışmacılardan oluşan eleman istihdamıyla birlikte gençler ve ailelere yönelik seminerler vereceğiz. Hiçbir ücret almadan hizmet vereceğiz" şeklinde konuştu.

TRABZON
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2004 Cumartesi 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 17:58:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?