2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon: Bahçeli: Hükümet mutlaka uyarılmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, büyük bir çoğunlukla iktidar olan AK Parti'nin başının döndüğünü ve bu nedenle yanlışlar yapmaya başladığını belirterek, hükümetin 28 Mart yerel seçimlerinde mutlaka uyarılması gerektiğini söyledi.
Partisinin, 28 Mart yerel seçimleri öncesi düzenlediği mitinge katılmak üzere Trabzon'a gelen MHP lideri Bahçeli, Atatürk Alanı'nda yaklaşık 5 bin partiliye seslendi.


Koalisyonla iktidar oldukları dönemde kendilerini İmam Hatipler ve Kuran kursları konusunda eleştiren AK Parti'nin şimdi 367 milletvekili ile mecliste olduğunu belirten Bahçeli "Hadi biz MHP olarak bu sorunu çözemedik. Gel sen çöz. Kuran kursları ile ilgili bir yönetmeliği bile çıkaramadınız. Şimdi niye MHP'yi eleştiriyorsun? Milli Görüş düşüncesinden yetişip o partilerin belediye başkanı olarak İstanbul'da nam salıyordun, şimdi ne oldu da Milli Görüş gömleğini çıkardın? Dış güçlerin etkisi ile gömleğini değiştirdin. Şimdi hangi gömleği giydin? Meşruiyeti milletin kendisinde bulmak yerine ABD, BM ve AB üçgeninde ararsan, daha çok gömlek değiştirirsin, milletten uzaklaşırsın" dedi.

AK Parti'nin başının döndüğünü ve bu baş dönmesinin ilerisi için zararlı hale gelmeye başladığını kaydeden Bahçeli, "Bunların ayağının yere basması lazım. Her şeyi al, vercilikle halletmek düşüncesinden, tüccar zihniyetli siyaset anlayışından kurtulmaları lazım. Onun için AK Parti'nin uyarılması lazım. Genel seçimlere kadar, önlerinde uzunca bir zaman var. Daha fazla hata yapmamaları için 28 Mart'ta mutlaka bunların uyarılmaları gerekiyor. Bu hem devlet, hem millet hem de AK Parti için çok hayırlı olacaktır" diye konuştu.

Bahçeli, Brüksel yolculuğunda AK Parti'nin, Kıbrıs'ı yük olarak gördüğünü öne sürerek, "'Mademki bu Türkiye'nin ayak bağıdır. Bundan kurtulmamız lazımdır' diyorlar. Bu milli bir davadır. Bundan taviz verilemez. Buradan başlarsak arkası gelir. Konstantinapolis, arkasından Trabzon Pontus Bölgesi diye sıraya alırlar. Brüksel yolculuğunda milli bir davayı bagajda fazla bir bavul diye atamazsın. Geriye tek bir çıkış yolu kalıyor. 20 Nisan'da yapılacak olan referandumda 'Hayır' demek. Eğer KKTC vatandaşları tesir altında kalmazlar ve referandumda 'Hayır' derlerse KKTC varlığını sürdürür" şeklinde konuştu.

Kuzey Irak'ta bu hükümetin hiçbir kırmızı çizgisinin kalmadığını ve gelişmelerde devre dışı kaldığını belirten Devlet Bahçeli, "Saddam Hüseyin'in zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan Peşmergeler şimdi 'Devlet kuruyoruz' diyerek Türkiye'ye kafa tutuyorlar. Adamlar kurulacak Kürdistan Devleti için 'Burası Güney Kürdistan'dır' diyorlar. O zaman bunun bir kuzeyi, doğusu, batısı olması lazım. Buralar neresidir? Irak'ta bunlar olurken Kamu Reformu Yasa Tasarısı'nın çıkarılması için yoğun çaba sarfediliyor. Meclisteki bu acele nedir? Bu yasa Türkiye'de çıkarken, Irak'ta çıkartılan yasalarla bunların nereleri örtüşmektedir?" dedi.

İHA TRABZON
Yayın Tarihi : 20 Mart 2004 Cumartesi 19:09:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?