2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon: Eğitime yüzde 100 destek kampanyası

Trabzon Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçen yıl başlattığı ’Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası’ çerçevesinde Trabzon’da hayırsever işadamlarının yardımlarını beklediklerini söyledi.

Trabzon’da oluşturdukları komisyon üyeleri olarak ilk etapta iş adamlarına ulaşarak kampanya ile ilgili bilgiler verdiklerini belirten Sandıkçı, "Düzenlediğimiz bilgilendirme toplantılarının yanı sıra gerek Trabzon’da yaşayan, gerekse Trabzonlu olup da diğer kentlerde ikamet eden iş adamlarımızın listesini çıkararak kendilerine mektup yoluyla ulaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde Trabzon’da geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyerek hem bu güne kadar kampanyaya destek sağlayan iş adamlarımızı ödüllendireceğiz, hem de desteğini beklediğimiz iş adamlarımız için kampanya ile ilgili tanıtım aktiviteleri organize edeceğiz" dedi.

Trabzon’da özellikle kırsal kesimde gerek fiziksel alt yapı, gerekse teknik donanım açısından birçok okulun eksikleri bulunduğunu kaydeden Sandıkçı, "İlimizde sadece ilköğretim kurumlarında 545 yeni derslik, 74 ek derslik, 23 laboratuar, 19 kütüphane ve 5 spor salonuna acil olarak ihtiyaç duyulmaktadır. Orta öğretim kurumlarında normal eğitime geçebilmek için 262 derslik ve 3 laboratuarın inşası gerekmektedir. İl ve ilçe merkezlerinde okul yapımına uygun fazla arazi bulunmadığından arsa ihtiyacı hat safhadadır" diye konuştu.

TRABZON-(İHA)
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2004 Cuma 17:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?