2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon: Gurbetçi aile 39 gündür çocuklarından haber alamıyor

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bugün eşi Emine Demir ve oğlu Hamza Demir ile bir basın toplantısı düzenleyen Hikmet Demir, 2,5 yaşındaki oğulları Mustafa’nın bulunması için yetkililerden yardım istedi. Oğlundan hiç haber alamadıklarını kaydeden Demir, "Fransa’ya yavrumuzla dönmek istiyorum. Askere giderken, eğer askerde bana bir şey olursa tüm malvarlığımı oğlum Mustafa’ya vermeyi vaat etmiştim. Oğlumuzun bulunması için Dışişleri ve İçişleri bakanlarından yardım istiyoruz" dedi.


Anne Emine Demir ise oğlunun kaybolmasının üzerinden 39 gün geçtiğini belirterek, "Bir anne olarak, bütün gücümü kaybetmiş durumdayım. Kimse aramıyor, sormuyor. Oğlumu kaçırdılarsa, ’kaçırdık’ desinler, fidye istiyorlarsa fidye verelim. Davacı olmayacağım. Ne istiyorlarsa söylesinler. Ama en üzücü olanı, bunun ülkemde ve memleketimde olması. Bu olay yurtdışında, Fransa’da olsa yabancı düşmanlığı derdik ama ülkemizde oldu. Biz, nasıl bir Fransız’a gel ülkemize gidelim, deriz" diye konuştu. Aile, çocuklarını bulana veya yerini bildirene, 100 milyar lira vereceklerini söyledi.


Fransa’nın Strazburg kentinde yaşamlarını sürdüren Sürmeneli Demir ailesi, 5 yıldır ayrı kaldıkları yakınlarını görmek için Sürmene İlçesi’ne bağlı Çiftesu Köyü’ne gelmişti. Hikmet Demir, yakınları ile görüştükten sonra bedelli askerliğini yapmak için çocuklarını ve eşini kayınvalidesinin evine bırakarak, Burdur’a gitmişti. 2,5 yaşındaki Mustafa Demir, 1 Temmuz günü anneannesi Fatma Kirali’nin evinin yanında oynarken kaybolmuştu. Minik Mustafa, jandarma ve köpekli uzman ekipler tarafından yaklaşık bir hafta süren aramalara rağmen bulunamamıştı

iha-trabzon
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 17:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?