2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon: İranlı Ticaret Heyeti Trabzon'da

İran’ın Urumiye kenti Ticaret ve Sanayi Odası’ndan gelen 8 kişilik bir heyet, Trabzon Limanı’nı ziyaret ederek limanın yönetim kurulu başkanı Ahmet Albayrak ile görüştü.

Trabzon Limanı işletme binasında bir toplantı yapan heyet, limanı gezerek incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrası açıklama yapan Trabzon Liman Koordinatörü Osman Aşkın Bak, İran ile çok iyi ilişkiler içersinde olduklarını belirterek, "Komşumuz İran ile her yönden ilişkilerimizi geliştirmek amacıyla çalışmalarımızı ortaklaşa sürdürüyoruz. Daha önce biz Trabzon Limanı heyeti olarak İran Urumiye Ticaret Odası’na bir ziyarette bulunmuştuk. Şimdi onlarda bizi ziyaret etti. Onlara limanımızı gezdirerek her türlü bilgiyi verdik. Eğer bir aksilik olmazsa onlarla bundan sonra sürekli iş ilişkileri içerisinde olacağız" dedi.

Urumiye heyeti adına konuşan Uluslararası Nakliyet Sendikası Müdürü Masum Fazıl Nia ise yaptıkları görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini dile getirerek, "Daha önceden biz Türkiye’den aldığımız mallarımızı ya karayolu ile yada İstanbul’dan Avurupa’ya oradanda bizim ülkemize getiriyorduk. Ancak Albayrak Grubu’nun limanı devralmasının ardından yaptığımız görüşmeler sonrası artık Trabzon Limanı’nı kullanarak mallarımızı ülkemize alacağız. Biz genelde narenciye ticareti yaptığımız için limanı bu yönde kullanacağız" diye konuştu.

TRABZON-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2004 Pazartesi 14:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?