2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon: Karadeniz turlarına ilgi büyük

ETS Turizm Tur Rehberi Onur Aksüt, insanların tatilden eskisi gibi sadece sahil ve kumsalı anlamadığını belirterek, tabiatla baş başa olabilecekleri yerleri de tercih ettiklerini söyledi. Yeşilin her türünün bulunduğu Karadeniz Bölgesi’nin bu açıdan Türkiye’nin en gözde tatil merkezlerinden olduğunu kaydeden Aksüt, "Her bir acenta, Trabzon’da bir haftada en az 5 tur düzenliyor. Turistlerin Trabzon’da gezdikleri yerlerin başında da Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü ve Sümela Manastırı gibi tarihi yerlerin yanı sıra Uzungöl ve Ayder Yaylası gibi doğal güzellikler geliyor" diye konuştu.


Turlarına katılan turistlerin birçoğunun daha önce de Karadeniz Bölgesi’ne geldiğini söyleyen Aksüt, "İnsanlar bu yörenin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra insanların sıcaklığından da etkileniyor. Bu nedenle daha önce geldikleri bu yerleri tekrar gezmek istiyorlar" dedi.
1263 yılında Trabzon Rum İmparatoru 1. Manuel Kommenos döneminde yaptırılan ve günümüzde müze olarak kullanılan Ayasofya Kilisesi, Fatih Sultan Mehmet’in şehri fethetmesinin ardından camiye çevrilmiş ve vakıf eser olmuştu. Birinci Dünya Savaşı yıllarında depo, hastane ve karargah olarak kullanılan müze, daha sonra tekrar cami olarak kullanılmıştı. 1964 yılından itibaren de müze olarak kullanılmaya başlanan kilisenin iç kısmında freskler yer alırken, müzenin bahçesinde yine aynı dönemden kalma çeşitli heykeller ve Osmanlı döneminden kalma çeşitli mezar taşları ve kitabeler gibi tarihi eserler yer alıyor.
Bilhassa yaz döneminde çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği müzeyi, günde yaklaşık 500 kişi geziyor.

iha-trabzon
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 17:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?