2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon: Özel havayolları ucuz tarifesi Trabzon hava ulaşımının artmasına neden oldu...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Trabzon Havalimanı verilerine göre, Ocak-Haziran dönemini kapsayan bu yılın ilk 6 ayında iç ve dış hatlarda toplam 3 bin 360 uçuş gerçekleştirildi. Geçen yıl aynı dönemde 2 bin 297 uçuş gerçekleştirilirken, uçuşlarda yüzde 46'lık bir artış kaydedildi. Bu yılın ilk 6 ayında iç hatlarda uçuşlarda en yüksek artış yüzde 86 ile Nisan ayında yaşanırken, dış hatlarda en yüksek artış yüzde 30 ile Mart ayında yaşandı.

Yine bu yılın ilk 6 ayında iç ve dış hatlarda toplam 320 bin 296 yolcu taşınırken, bu rakamda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62 oranında bir artış kaydedildi. Bu dönemde iç hatlarda 305 bin 670 yolcu taşınırken, bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 103 oranında artış gösterdi.

İç hatlarda en fazla yolcu 51 bin 988 yolcu ile Nisan ayında taşınırken, bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 131 oranında arttı. Dış hatlarda ise en fazla yolcu 3 bin 565 yolcu ile Ocak ayında taşınırken bu rakam yine geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 110 oranında artış kaydetti.


Öte yandan geçtiğimiz yılın Ekim ayından itibaren özel havayolu şirketlerinin düşük fiyatlarla yolcu taşıması, başta iç hatlar olmak üzere taşınan yolcu sayısında önemli miktarlarda artış kaydedilmesinde en önemli etken oldu. Trabzon'a Türk Havayolları'nın (THY) yanı sıra Fly Air, Onur Air, Atlas Jet, Pegasus Havayolları düzenli olarak seferler düzenliyor. Bunların yanı sıra Rusya'dan Kuban Havayolları gibi yabancı havayolu şirketleri ve kargo şirketleri de Trabzon'a yolcu ve yük taşımacılığı gerçekleştiriyor.

iha-trabzon
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2004 Perşembe 12:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?