2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon: TESOB Başkanı'ndan işportacılara eleştiri

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (TESOB) Halil İbrahim Kalfaoğlu, işporta mallarının tüketici için aldatma olduğunu ileri sürerek, Türkiye’nin işportacı şehirler haline gelmesinin aile bütçesini etkilediğini söyledi.
TESOB Başkanı Kalfaoğlu, vatandaşın önüne gelen her ucuz malı satın almasının doğru olmayacağını belirterek, "İşporta malları tüketici için aldatmadır. Yani halk kendi kendini aldatıyor. Ucuz mallar kaliteyi çağrıştırmaz. Tüketicimiz ihtiyacı olmayan ürünleri bile alıyor. Önümüze gelen her ucuz malı almamız doğru değildir. Türkiye’nin işportacı şehirler haline gelmesi aile bütçesini etkiler. Lazım olmayan bir eşyayı eve sokmanın hiçbir anlamı yoktur. Trabzon’da 2 bin tane işportacı bulunmaktadır. Odalara kayıtlı olan, düzenli vergisini ödeyen esnaf için bu haksız rekabeti oluşturmaktadır. Türkiye’de işsizlik yüzünden işportacılık gelişti. Bu işi yapan insanları belli bir yerde toplamak lazım. Alışveriş yapacak olan vatandaşların buralara gitmesi gerekir. Trabzon’a gelen insanları şehir merkezlerinde ağırlıyoruz. Cadde ve sokaklarda satılan işporta tezgahları şehrin görüntüsünü bozmaktadır" dedi.
Alım gücü düşük olan vatandaşların ucuz mal alacaklar diye kaliteden ödün vermemeleri gerektiğini ifade eden Halil İbrahim Kalfaoğlu, "’Pahalıdır vardır, hikmeti ucuzdur vardır illeti’ atasözünü hatırlamak gerekir. Ucuz mal alacak kadar zengin değilim sözü ise doğru bir ifadedir. Ucuz malı devamlı alırısınız ama kaliteli malı bir kez alırsınız. Buna dikkat edilmesi gerekir" diye konuştu.
TRABZON-(İHA)
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2004 Salı 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 18:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?