30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzon 2008'de doğalgazla buluşacak

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzon'a 2008 yılında doğalgazın gelmesi için Gümüşhane-Trabzon boru hattının bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Trabzon merkez ve Akçaabat ilçesinde doğalgaz hattının yapımını üstlenen AKSA Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ile Trabzon Belediyesi arasında alt yapı çalışmalarına Eylül ayında başlanılmasına dair bir protokol imzalandı. Trabzon Belediyesi'nde yapılan törene, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, AKSA Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Yatırımlar Koordinatörü Metin Bilgin, Karadeniz Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Tamer Akaslan ve belediye başkan yardımcıları katıldı.

İmza töreninde konuşan Canalioğlu, çevreyi kirletmeyen ve ekonomik bir yakıt olan doğalgazın Trabzon'a getirilmesi için yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Önümüzdeki ay başlayacak çalışmalar sonucu Trabzon'un 2008 kışında doğalgaza kavuşacağını dile getiren Canalioğlu, "Bunun için merkezi hükümete önemli görev düşüyor. İmzalayacağımız protokolle alt yapı çalışmalarına başlayacağımız doğalgazın planlanan sürede vatandaşın hizmetine sunulması için BOTAŞ tarafından yapılan Gümüşhane-Trabzon boru hattının bitirilmesi gerekiyor" dedi.

Trabzon'un bazı caddelerinde elektrik ve telefon hatlarının yer altına alınması çalışmaları yapıldığını hatırlatan Canalioğlu, doğalgaz alt yapı çalışmalarının da aynı anda yapılarak cadde ve sokakların yeniden yıkılmaması için firma yetkilileriyle yapılan görüşmenin olumlu sonuçlandığını ve işe başlama tarihinin öne alındığını ifade etti.

Eylül ayında Trabzon'da alt yapı çalışmalarına başlayacaklarını anlatan Aksa Yatırımlar Koordinatörü Metin Bilgin ise, elektrik ve telefon hatlarının yer altına alınması çalışmalarının sürdürüldüğü Uzun Sokak, Trabzonspor Bulvarı ve Turgut Özal Bulvarı'ndaki çalışmaları bir ay içerisinde tamamlamayı planladıklarını belirtti. Doğalgazın bu yıl Trabzon'a verilmesinin planlandığını ancak Gümüşhane-Trabzon boru hattının zamanında tamamlanamaması nedeniyle bunun 2008'e ertelendiğini anlatan Bilgin, 5 yıllık süre içinde projedeki çalışmaları sonuçlandırmayı planladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Metin Bilgin ve Tamer Akaslan, daha sonra doğalgaz alt yapı çalışmalarına Eylül ayında başlanılmasına dair protokolü imzaladılar.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2007 Çarşamba 20:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?