30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzon 3 puana uçtu

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Trabzonspor-Sivasspor maçının seyircisiz bir sahada tekrar edilmesi yönündeki kararı sonrası kulüp olarak federasyon ile ilişkileri yeniden gözden geçirerek bir karar vereceklerini söyledi.

Turkcell Süper Ligi'nin 4. haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, özel bir uçakla Bursa'ya gitti. Milli Maç nedeniyle lige verilecek arada takımın kamp yapacağı yerde inceleme yapmak için Bolu'ya gittiği belirtilen Teknik Direktör Ziya Doğan'ın bulunmadığı kafilede 20 futbolcu yer aldı. Gineli futbolcu Jabi kadroya alınmazken, sakatlıkları süren Ersen Martin, Musa ve hazır olmayan Risp de kadroda yer almadı.

Havalimanında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, Bursaspor maçlarının zorlu geçtiğini belirterek, "Sezona sonuç olarak iyi ama Sivasspor maçında yaşanan saha olayları nedeniyle kötü başladık. Ondan sonra hem iç sahada hem de dış sahada oynadığımız iki maçı da kazandık. Aynı kazanma arzusu ile Bursaspor deplasmanına gidiyoruz. İnşallah kazanma sevinci devam eder ve Trabzon'a 3 puanla döneriz" diye konuştu.

TFF'nin Trabzonspor-Sivasspor maçının tekrar edilmesi kararını da değerlendiren Sayitoğlu, "Bu olaya iki boyutta bakmak gerekir. Saha kapatma olayı ve müsabakanın sonucunun tescili anlamında. Dün Tahkim Kurulu saha kapatma itirazımıza ret cevabı verdi. Artık Tahkim Kurulu'ndan daha yukarıda bir kurul olmadığı için bu işin üzerinde çok konuşarak ortamı çok germenin bir anlamı yok. Artık bundan sonra bu tür müsabakalarda verilecek cezalar veya benzeri olayların takipçisi olacağız. Acaba geçmişte olduğu gibi çifte standart uygulanacak mı? Bunu takip edeceğiz. Müsabaka sonucu olarak beklediğimiz bir sonuç değil. Ama Tahkim Kurulu'nun saha kapatma kararından sonra TFF'nin vermiş olduğu maçın tarafsız bir sahada tekrar edilmesi ve seyircisiz oynanması kararını, bugün akşam saatlerinde Yönetim Kurulu olarak tekrar görüşeceğiz" dedi.

Sezonun başında gerilimi artırıcı konuşma ve söylemlerden uzak durmak istediklerini vurgulayan Asbaşkan Sayitoğlu, önümüzdeki hafta içinde Yönetim Kurulu olarak bir beyanat vereceklerini ifade etti. TFF'nin Türkiye'deki futbolun patronu olduğunu belirten Asbaşkan Sayitoğlu, "Zaman zaman farklı şeyler olabilir. Bunu, bizim açımızdan da TFF açısından da düşünebiliriz. İlişkilerimizi tekrar gözden geçirme anlamında. Özellikle Tahkim Kurulu'nun ceza anlamında indirime gitmemesi bizleri biraz düşündürdü. Onu da bu akşam yapacağımız toplantıda konuşup, yönetim kurulunun ortak görüşünü tüm taraftarımız ve kamuoyu ile paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Olaylı Sivasspor maçında TFF'nin verdiği kararı değerlendiren Trabzonspor'un Mısırlı futbolcusu Ayman ise, "Bu olayla ilgili fazla düşünmek istemiyoruz. Tekrar oynayacağımız maçta sadece 3 puanı düşünüyoruz. Bu maç hem bizim için hem de tüm Trabzonspor camiası için özel bir maç olacak. Bizim için özel bir durum. Davamızda haklıyız. Balili ile karşı karşıya gelmem benim için bir sıkıntı değil. Aynı şekilde çıkıp maçımızı oynayacağız. Benim bir sorun yok. Bir futbol maçı oynayacağız" diye konuştu.

Bursaspor'un zor bir deplasman olduğunu kaydeden Ayman, Trabzonspor'un hedefleri bulunduğunu ve bu hedeflere ulaşmak için galibiyetten başka bir düşüncelerinin olmadığını dile getirdi. Golcü futbolcu Umut Bulut da, Bursaspor maçının zor geçeceğini belirterek, bu maçtan 3 puanla ayrılmayı ve milli maç nedeniyle lige verilen arayı iyi değerlendirmek istediklerini söyledi. Trabzonspor-Sivasspor maçının tekrar edilmesini de değerlendiren Umut, verilen karara saygılı olduklarını belirterek, tekrar maçında da ilk maçta olduğu gibi Sivasspor'u yeneceklerine inandığını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 19:17:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?