6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

Trabzon ağabeyliğini kaybetti

TRABZON AĞABEYLİĞİNİ KAYBETTİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon 2. Sıra milletvekili adayı Halil Memiş, Trabzon’un Doğu Karadeniz Bölgesi illeri arasındaki ağabeylik niteliğini kaybettiğini söyledi.

Trabzon’un verdiği göçle harekete geçirilemeyen dinamikleriyle sıradanlaşmaya başladığını da kaydeden MHP Adayı Memiş, “Trabzon’da tüm yük Trabzonspor’a yüklenmektedir. Kentsel bir kimlik yaratılamamıştır. Trabzon’da sanayi yoktur. Trabzon derin tarihi geçmişine rağmen kültür ve sanat adına herhangi bir yatırım söz konusu değildir. Stratejik ve jeopolitik açıdan dünyadaki yedi limandan biri olan Trabzon limanı hiç bir şekilde kullanılamamaktadır. Trabzon denizden gereği gibi yararlanamamaktadır” dedi.

Trabzon’a yeni bir vizyon çizilmesi gerektiğini belirten Memiş, “Büyükşehir yapılanması sadece sahil bandını kapsayacak şekilde planlanmalı, güney çevre yolu muhakkak gerçekleştirilmeli, yaylalar kesinlikle bir birine bağlanmalıdır. Sahil yolu, güney çevre yolu ve yaylalarımız dikey yollarla da birbirine bağlanmalıdır” diye konuştu.

Bu şekilde Trabzon’da yayla turizmine paralel olarak istihdam sağlanacağını dile getiren Memiş, “Turistik tesisleşme sonucu meyve sebze ve diğer gıda ihtiyaçları artacak ve bu durum tarım ve hayvancılığın gelişmesini sağlayacaktır. Ancak, bu oluşumun sonuç verebilmesi ve Trabzon’un yayla ve kış turizmi açısından marka olabilmesi için, deniz ve hava yolu ile de desteklenmesi, hatta tren yolunun kesinlikle yapılması gerekmektedir. Bunların şimdiye kadar olması gerekirdi. Ancak yapılmadı. Bu durum, Trabzon’un ikinci plana itilmesinin sonucudur. Trabzon sadece bu hükümet döneminde yatırım almamıştır. Bunların yaptığı sadece, bitmek üzere olanları bitirmek olmuştur” şeklinde konuştu.

TRABZON AĞABEYLİĞİNİ KAYBETTİ
TRABZON AĞABEYLİĞİNİ KAYBETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 12:34:02
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 12:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aloş IP: 88.232.144.xxx Tarih : 8.06.2011 14:29:45

 İyi günler;Trabzon İlinin Büyükşehir olması halka ne getirecektir.Köyde yaşayanların elektriği%5 , su parası alınacak, emlak vergisi ödenecek yani kırsalda oturan gariban halk bunun cezasını çekecektir. Başka bir anlatımı varsa bu büyük şehir olmanın faydası ve zararını yazsın da öğrenelim.Selamlar