30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzon AKP'nin başkanı: Balta

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı görevine İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Balta atandı.


Temmuz 2007 Genel Seçimlerinde Ahmet Metin Genç’in milletvekili aday adayı olmasıyla boşalan Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı görevine, Trabzon İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürüten Muhammet Balta atandı. Trabzon kamuoyunun uzun zamandır merakla beklediği atamayla ilgili açıklama yapan Muhammet Balta, isminin il başkanlığı için daha sonradan anılmasına rağmen gelişen konjonktür ve kamuoyunda oluşan eğilim dolayısıyla böyle bir görevi beklediğini söyledi. Çok ağır bir sorumluluk aldığını ve bu sorumluluğun bilincinde olarak hareket edeceğini belirten Balta, “Başbakanımız bize ağır bir sorumluluk verdi. Bizim açımızdan böyle bir göreve atanmak mutluluk verici ancak sorumluluğu ağır. Bunun bilincinde olarak hareket edeceğiz” dedi.

Hiçbir siyasi hesap peşinde olmadığını ve tek amacının iktidar partisinin Trabzon İl Başkanı olarak kente daha çok hizmet etmek olduğunu vurgulayan Balta, “Biz tek başına iktidar olan bir partiyiz. Ayrım yapmaksızın bütün insanlarımızın iktidarın nimetlerinden en iyi şekilde faydalanması için çalışacağız. Tek başına iktidar olan bir partinin Trabzon teşkilatı olarak amacımız her seçimde başarılı olmaktır. Çünkü bu halk bizden bunu bekliyor. İnşallah görevimizi layıkıyla yerine getiririz” diye konuştu.


Trabzon’un batıdaki ilçesi Vakfıkebirli olması dolayısıyla bu atamayla doğu-batı arasında bir denge kurulduğu şeklindeki iddiaları değerlendiren Muhammet Balta, “Bizim için Türkiye’nin olduğu gibi Trabzon’un da doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi yoktur. Burada önemli olan Trabzonlu olmaktır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. Biz bu anlayışla hizmet ederken bütün vatandaşlarımızı kucaklamanın gayretinde olacağız. Güler yüzlü ve samimi bir anlayışla herkesi kucaklayıp ilimize güzel hizmetler yapmak ve teşkilatımızı da daha ileriye götürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Balta, yeni yönetimin ne zaman oluşturulacağıyla ilgili olarak ise “Bu noktada biraz zamana ihtiyacımız var” açıklamasını yaptı.


1966 Vakfıkebir doğumlu olan Muhammet Balta, siyasete 1994 yılında Anavatan Partisi’nde başladı. Daha sonra 1999 yılında aynı partiden İl Genel Meclisi üyesi seçilen Balta, 2002 yılı Ekim ayında AK Parti’ye katıldı. Muhammet Balta, 2 Nisan 2007 tarihinden bu yana Trabzon İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürütüyordu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 11:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?