2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon Barosu Başkanlığına Mehmet Şentürk seçildi

Mevcut Başkan Ali Sürmen’in tekrar aday olmadığı seçimlerden önce eski yönetimin faaliyet, disiplin ve mali raporları okunarak ibra edildi.

Daha sonra eski yönetimin raporları hakkında söz alan avukatlardan Ali Kemal Bayraktar, kendisinin haksız yere disiplin kuruluna sevkedilerek barodan çıkartılması için girişimlerde bulunulduğunu kaydederek bütün bunların mahkemelerde beraatiyle sonuçlandığını ifade etti. Bayraktar’ın konuşması sırasında kendisi hakkında dava açan ve çoğunluğu bayanlardan oluşan avukatların tepki gösterdiği ve salonu terkettiği görüldü.

Başkan adaylarından Avukat Cengiz Çebi ise son yıllarda avukatların işlediği suçların sürekli artış gösterdiğini dikkat çekerek, "Bu suçların hemen hepsi de nitelikli suçlar. Bunlar son yıl içinde iki katına çıktı. Avukatlık mesleğinin bir güven mesleği olduğunu hatırımızdan çıkarmamalıyız. Bu durum hepimizi düşündürmelidir" dedi.

Diğer adaylardan Mehmet Şentürk ise çıtayı daha yükseğe çıkaracaklarını ve mesleki sorunları mikro gözle bakacaklarını söyledi.
Yapılan konuşmalardan sonra 237 baro üyesinden 214’ünün oy kullandığı seçimde, 113 oy Mehmet Şentürk alırken, 100 oy Cengiz Çebi aldı. 1 oy ise aday olmamasına rağmen Osman Cora’ya çıktı.

TRABZON (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 09:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?