5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzon Baskette de iddialı

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Saner Ayar, Beko Basketbol Ligi'ne yükselerek, gelecek sene Abdi İpekçi Spro Salonu'nun ortasında kolbastı oynamak istediklerini belirterek, basketbolu Anadolu'ya yaymayı hedeflediklerini söyledi.
Erkekler Basketbol İkinci Ligi A Grubu'nu ilk sırada tamamlayarak, play off maçları oynamaya hak kazanan Trabzonspor, Beko Basketbol Ligi'ne yükselmeyi hedeflerken, kulüp başkan yardımcısı Saner Ayar, altyapı amatör branşlar sorumlusu Celil Hekimoğlu ve basketbol şube sorumlusu Nezih Onur düzenledikleri basın toplantısıyla bordo-mavili kulübün basketboldaki hedeflerini anlattı.
Trabzonspor Kulüp Başkan Yardımcısı Saner Ayar, sezona iyi bir kadro oluşturarak girdiklerini belirterek, "A Milli Takım'ın ikinci hocası, olimpik takımın bu yılki hocası, genç milli takımın baş antrenörünü takımın başına getirdik. 30'un üzerinde milli takım tecrübesi olan oyuncu getirdik. Sakatlıklarla çok uğraştık. Yabancı oyuncularımız sakatlanmasaydı, bugün daha rahat olabilirdik. Bütün bunların sonunda ligi lider olarak kapatabildik. Trabzon'u basketbolda lider duruma getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Saner Ayar, sponsorların katkılarıyla ve yönetim kurulunun da bu işle bire bir uğraşmasıyla sıkıntılı dönemi başarıyla atlattıklarını belirterek, "Bugüne kadar bizi herkes sempatiyle karşılıyordu. Ancak şampiyon olduktan sonra bize bakışları değişti. Hocalar, hakemler, basın, Trabzon'a gelip gitme taraftarı değiller. Beykoz, Tofaş, İTÜ çıksa hemen günübirlik gidebiliyorlar. Takımlar bile Trabzon'a gelmek istemiyorlar. Biz oyunbozanlık yapmış olduk. Trabzon'un futboldaki güçlü duruşu, rakiplerimizi basketbolda da endişelendirmeye başladı. Federasyonu tenzih ediyorum, ama camiada 'Niye çıktı, nereden çıktı bu Trabzon' anlayışı var. Bütün kulüpler batıda. Arkalarında inanılmaz destek var. Biz bu devlerin arasına girdik. Basketbol Federasyonu, 2010 Dünya Kupası'nı Türkiye'ye aldı. Turgay Demirel'in bu konuda insanüstü başarısı vardır. Ve önümüzdeki süreçte kendisi FIBA'nın başına geçecek bir isimdir" ifadelerini kullandı.


"Ankara'nın doğusundan, ikinci ve birinci lig takımı olmayan bir ülkeden FIBA Başkanı çıkmamalı diye düşünüyorum" diyen Saner Ayar, "Basketbola yapılacak yatırımlar arasında mutlaka medya desteğinin de yer alması gerekiyor. Basketbolun Anadolu'ya yayılmasını istiyoruz. Takımımıza karşı yapılan hatalara karşı bunları telafi edebilecek emeği ortaya koyduk. Ama bundan sonra buna tahammülümüz yok. Biz bu işe başlarken ilk senemizde Beko Basketbol Ligi'ne çıkar mıyız diye konuşuyorduk, şehri ısıtalım öyle
çıkalım diyorduk, ama kafamızda hep Beko Basketbol Ligi vardı. Öyle bir takım kurduk ki bu noktaya kadar ulaşabildik. İTÜ'yü kendi sahasında tam kadro oynadıkları, İbrahim Kutluay'ın da oynadığı maçta 10 sayıyla yendik. Adil yönetilen maçlarda oynayalım, bu yeter. Şehrimiz sahip çıksın. Şehir bunu bir Trabzon meselesi olarak görebilsin. Basketbolu Anadolu'ya yayma düşüncesinin ne kadar doğru olduğunu, Ankara'nın doğusuna da gitmesi gerektiğini, anlatmak durumundayız. Federasyon bu haberleri, yazıları
görürse Trabzon'u kimse engelleyemez. Bakanı, milletvekilleri, ileri gelenleri ile bu işi başarırız. İdmanocağı ile İdmangücü'nün Trabzonspor için birleştiği gün kadar önemli bir gündeyiz. Bu birliği başarabilirsek Barcelona gibi en üstü hedefleyen yapıya kavuşacağız" dedi.


Takımda yer alan oyuncularla sürekli görüştüklerini belirten Ayar, "Onları motivasyon ve güç olarak üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. Onlar da Beko Basketbol Ligi'ne çıkmak, bir daha ikinci ligde oynamamak için yemin ettiler. Beko Basketbol Ligi'ne çıkıp gelecek sezon Abdi İpekçi Spor Salonu'nun ortasında kolbastı oynamak istiyoruz. Ben, Celil Hekimoğlu ve Nezih Onur, bu konuda söz verdik. Bugüne kadar elimizden gelenin en iyisini yaptık" dedi.
Altyapı amatör branşlar sorumlusu Celil Hekimoğlu ise, grubu lider tamamladıklarını ve önlerinde play-off maçlarının kaldığını belirterek, "En fazla 12, en iyi itimalle 10 maç sonra Beko Basketbol Ligi'nde olacağız. Basketbolu Trabzon'a sevdirmek istiyoruz. Birinci lige çıktıktan sonra futbola ilginin aynısının basketbol da görebileceğiez. Böylece futbol takımının üzerindeki baskıyı, yoğunluğu azaltmış olacağız" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 13:29:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şenol usta IP: 193.192.114.xxx Tarih : 30.03.2009 17:45:40

soylenenlere sonuna kadar katılıyorum.oyle bir ülke düşününki basketbol maçları sadece batıda oynanıyo.sonrada diyorlarki neden başarılı olamıyoruz uluslararası organizasyonlarda.umarım bu vesile ile anadoluda basketbol başarıya ulaşır yolun açık olsun trabzon... seneye beko basketbol ligindeyizzzzzzzz