2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon Belediye Başkan Yardımcıları istifa etti

28 Mart yerel seçimleri sonrasında Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu tarafından başkan yardımcılıklarına atanan ancak AKP’li Meclis üyelerinin şikayeti üzerine atamaları İçişleri Bakanlığı tarafından hukuki bulunmayan belediye başkan yardımcıları Rahman Yurduseven, Orhan İlarslan ve Gürsel Gençsoy görevlerinden bugün istifa etti.
Trabzon Belediye Meclisi bugün belediye başkan yardımcılarının durumlarını görüşmek üzere toplandı. Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’nun başkanlık ettiği toplantıda İçişleri Bakanlığı’ndan belediye başkan yardımcılarının durumları ile ilgili yazısı tartışıldı. Zaman zaman gergin anların yaşandığı toplantıda Belediye Başkan yardımcısı Orhan İlarslan belediye meclis üyelerine hitaben, "Ben kendi durumumu size oylattırmam!" diyerek görevinden istifa ettiğine dair dilekçeyi Başkan Canalioğlu’na sundu. Diğer başkan yardımcıları Rahman Yurduseven ve Gürsel Gençsoy da aynı yolu izleyerek istifa dilekçelerini verdiler. İtiraz dilekçesini veren İsmail Kemerkaya görevlerinden istifa eden başkan yardımcılarını şov yapmakla suçladı. Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu da, daha fazla gerginliğe neden olmamak için toplantıyı sona erdirdiğini açıkladı.
Orhan İlarslan, Gürsel Gençsoy ve Rahman Yurduseven, yerel seçimlerin ardından Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu tarafından Belediye Başkan yardımcılıkları görevine atanmış ancak atamalar tartışmaları beraberinde getirmişti. Bir başkan yardımcılığı kadrosunun boş bulunması, fakat üç başkan yardımcısının atanması üzerine Belediye Meclis Üyesi ve AKP Grup Başkanı İsmail Kemerkaya bu durumun hukuka uygun olmadığı yönünde bir itiraz dilekçesini başkanlığa vermişti. Bunun üzerine Trabzon Belediyesi Trabzon Valiliği’ne konunun aydınlatılması için bir yazı yazmıştı. Trabzon Valiliği de konuyu İçişleri Bakanlığı’na göndermişti. İçişleri Bakanlığı ise gönderdiği yazı ile belediye başkan yardımcılarının atanmasının hukuka uygun olmadığını Trabzon Valiliği kanalıyla Trabzon Belediyesi’ne bildirmişti.
TRABZON - İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2004 Çarşamba 23:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?