5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzon Beşiktaş yarışı

Turkcell Süper Lig'de bitime iki hafta kala şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, Sivasspor ve Trabzonspor arasındaki yarışın heyecanı tüm hızıyla sürerken, 1981-82 sezonunda bitime iki hafta kala şampiyonluğu Beşiktaş'a kaptıran Bordo-mavililer rövanşı almak istiyor.


Turkcell Süper Lig'de son iki haftaya girilirken şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi mücadelesi veren takımlar arasındaki yarış tüm hızıyla sürüyor. Bu hafta sonu oynanacak olan maçlar sonunda, son haftaya girilirken zirvede bulunan takımlardan hangisinin umutları ligin bitiş haftasına taşıyacağı ise merakla beklenmeye başlandı. Son iki haftada takımlar hesap yapma sıkıntısından kurtulurken hata yapmayan takım ipi göğüsleyen taraf olacak.
Turkcell Süper Lig'de bu sezon ilk 3 sırayı Beşiktaş, Sivasspor ve Trabzonspor alırken, 1981-82 sezonunda ise şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş ve Trabzonspor arasındaki yarışta Siyah-beyazlı ekip son hafta şampiyonluğunu ilan etmişti. Söz konusu sezonda 2 puanlık sistem de oynanan maçlarda Beşiktaş ile Trabzonspor arasında kıyasıya bir yarış yaşanmıştı. Siyah-beyazlı takım söz konusu dönemde son iki haftaya 41 puan ile Bordo-mavili takımın önünde 1 puan önde girerken sezon sonunda ise 44 puan ile
lider olmuştu. Bordo-mavili takım ise 43 puan ile ikinci sırada yer almıştı. Beşiktaş ve Trabzonspor'u takip eden Fenerbahçe ise 41 puan ile sezonu tamamlamıştı.
1987-88 sezonunda 3 puanlı sisteme geçilirken, 2008-2009 sezonunda ise 1981-82 sezonunda yaşanan tablonun bir benzeri yaşanıyor. Son iki haftaya girilirken lider Beşiktaş 65 puanla ilk sırada yer alırken, 63 puanlı Sivasspor ikinci sırada, 62 puanlı Trabzonspor ise üçüncü sırada yer alıyor.
Zirve mücadelesi veren takımları zorlu lig maçları beklerken Trabzonspor 1981-82 sezonunda yaşadığı talihsizliği bu sezon yaşamak istemiyor. Şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi kapısını aralamayı planlayan Bordo-mavililer Eskişehirspor ve Fenerbahçe maçlarını kazanıp, diğer yandan da göz ucuyla da rakiplerinin maçlarına bakacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 10:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?