30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzon cinayeti protesto etti

Trabzon'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, yaptıkları basın açıklamasıyla gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesini protesto etti.

Grup, daha sonra geçen yıl öldürülen Rahip Andrea Santaro'nun görev yaptığı Sancta Maria Kilisesi'ne karanfil bıraktı.

Atatürk Alanı'nda toplanan ve ellerinde “Hepimiz Ermeniyiz, Hepimiz Hrant'ız” ve 'Çeteler elini Trabzon'dan çeksin” başlıklı gazeteleri tutan grup adına, Trabzon Barosu Başkan Vekili Selçuk Özderya basın açıklaması okudu.

Özderya, Hrant Dink'in öldürülmesinin Türkiye'de birlikte yaşama iradesine sıkılmış bir kurşun olduğunu belirterek, “Tarih boyunca farklılıklarıyla birlikte yaşama iradesini gösteren halkımızın bu özelliğini yok etmek isteyen karanlık güçler, maalesef Trabzonlu bir genci kullanarak bu cinayeti işlemiştir” dedi.

Cinayette Trabzonlu bir gencin kullanılması sebebiyle genelleme yapılarak Trabzon'un karalanmasının yanlış olduğunu ifade eden Özderya, “Tarihten beri farklılıklarıyla birlikte yaşamayı başarmış olan Trabzon halkı, şiddet ve linç kültürüne karşı çıkarak hoşgörü ve farklılığa saygının erdemliliğini ortaya koyacaktır” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından 5 Şubat 2006'da öldürülen Rahip Andrea Santaro'nun görev yaptığı Sancta Maria Kilisesi'ne giden grup, kilisenin kapısına karanfil bıraktı.

a.a
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 13:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?