2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon doğalgaz iletim hattına ÇED'den 'olumlu' raporu

BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nce projelendirilen "Doğu Karadeniz Doğalgaz Boru Hattı Sistemi" ve bu kapsamda yer alan "Trabzon Doğalgaz İletim Hattı" projesine Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) tarafından olumlu raporu verildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın 14.11.2004 tarih ve 7898 sayılı yazısıyla yayınlanan ’ÇED olumlu’ kararıyla ilgili olarak Trabzon Valiliği’nden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, hattın Erzincan-Bayburt-Gümüşhane güzergahından geçerek Trabzon’a ulaşacağı belirtilerek, "Hat, Maçka İlçesi güneydoğu sınırı ile Yomra İlçesi Özdil Beldesi güney batısında (Çamluyurt, Demirciler ve Pınalı köyleri) ve merkez ilçe köylerinden Pınaraltı, Yeşilyurt, Yeşilbük, Sayvan, Kozluca, Dolaylı, Bulak’ın içerisinden geçerek Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) yaklaşık 1.5-2 km güneyinde belediye imar sınırında bitecektir" denildi.

Projenin belediye sınırları içersindeki güzergahı ve yerleşim birimlerine dağıtımının ilgili belediye tarafından planlanacağı kaydedilen açıklamada, "Hattın çevresinde toplam 17 metrelik koridordaki ağaçlar, fındıklar ve diğer köklü bitkiler sökülecektir. Ancak bu koridor üzerindeki eski arazi sahiplerinin tarımsal ürün yetiştirmesine izin verilecektir. Boru hattının bütün ekipmanlarıyla birlikte ekonomik ömrü 20 yıl olacaktır. Boru hattıyla ilgili inşaat ihalesinin 2005 yılı Kasım ayında, inşaat çalışmalarının ise 2005 yılı Aralık ayında başlatılması planlanmaktadır. İnşaat işlemleri yaklaşık 24 ayda bitirilecektir" ifadelerine yer verildi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 15:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?