2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon Halkevi'nden hükümete suçlama

Halkevleri Trabzon Şubesi üyesi bir grup tarafından bugün Trabzon Merkez Postanesi önünde bir basın açıklaması düzenlendi.
Halkevleri Trabzon Şube Başkanı Murat Bektaşoğlu, yaptığı basın açıklamasında, hükümetin iki yıl boyunca IMF'nin talimatlarına göre hareket ettiğini, bu politikalar neticesinde eğitim ve sağlığın paralı hale geldiğini ve işsizliğin arttığını ifade ederek "Bu yüzden AK Parti'ye verilecek her oyun dünyanın her yerinde sadece daha çok yoksulluğa neden olan IMF politikalarına destek olmaktır. AK Parti ve IMF oldukça uyumlu çalışarak sermaye için kelepir bir ülke yaratmışlardır" dedi.
Ekonominin iyiye gittiğini söyleyenlerin aksine, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) yaptırdığı ankete göre her 4 kişiden 3'ünün ekonomik durumunun kötüye gittiğini kaydeden Bektaşoğlu, "Ancak patronların medyası pembe tablolar çiziyor. Çünkü AK Parti iktidarında sadece patronların ekonomisi iyiye gidiyor. Yüksek faizle borç alarak ekonomiyi idare etmeye çalışan AK Parti, iç borçları 50 trilyon lira artırarak patronlarının ekonomisini oldukça kalkındırdı" diye konuştu.
Basın açıklaması yapan 10 kişilik grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
TRABZON -İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 22:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?