5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzon hangi alanda merkez olabilir ?

TRABZON HANGİ ALANDA MERKEZ OLABİLİR ?

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis üyesi Mustafa Yılmaz Kar, Trabzon’un hangi alanda merkez olabileceğini bir anket ile araştırdıklarını ve ilginç sonuçlara ulaştıklarını söyledi.

“Trabzon Hangi Alanda Merkez Olabilir ?” ana başlığı altında 134 kişiye Trabzon’un sanayi, yargı, İran İslam Cumhuriyeti nakliyatı ve ticareti, turizm, spor ve sağlık merkezilerinden hangisinin ön planda tutulması gerektiğini sorduklarını belirten Kar, 134 kişinin yüzde 74’ünden Trabzon’un İran İslam Cumhuriyeti nakliyatı ve ticaret merkezi olabileceği yanıtını aldıklarını kaydetti.

Kar, Trabzon’da kişi başına düşen tasarruf mevduatının 3.176 TL, kişi başı kredi miktarının ise 2.704 TL olduğunu ve tasarruf kredi oranının artı yüzde 117’lere ulaştığını ifade ederek bunun çok iyi bir değer olduğunu vurguladı.

Gaziantep’ın kredi tasarruf oranının eksi yüzde 66, Kahramanmaraş’ın eksi yüzde 72 olduğunu belirten Kar, Trabzon’un bu kentlere oranla daha tasarruf olarak yüksek düzeyde yer aldığını yatırım için kredi borcuna gidebileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2009 Pazar 10:15:04
Güncelleme :1 Kasım 2009 Pazar 14:00:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?