30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzon Kayseri'yi tek golle geçti

Turkcell Süper Ligi'nin 26. haftasında Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı Kayseri Erciyesspor'u 1-0 mağlup etti. 

Kayseri Erciyesspor için büyük bir önem taşıyan Trabzonspor maçının kaybedilmesi, mavi-siyahlılarda büyük üzüntüye neden oldu. Çaykur Rizespor ile Denizlispor'un berabere kalmasıyla büyük bir avantaj yakalayan Kayseri Erciyesspor, Trabzonspor'a tek golle mağlup olarak bu avantajı iyi kullanamadı. Trabzonspor kalecisi Tolga yaptığı kurtarışlarla maça damgasını vurdu. 

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, çok büyük bir avantaj kaybettiklerini söyledi. Korkmaz, "Genel anlamda oyuna biz hakimdik. Çok pozisyona girdik ama değerlendiremedik. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Özellikle ikinci yarı daha üst seviye oynadık. Golü daha çok arzuladık. Ama olmadı. En önemlisi çok büyük bir avantajı kaybettik" dedi. 

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan ise, kazanmaları gereken bir maçtan 3 puanla ayrıldıklarını söyledi. Kaleci Tolga'nın performansını çok beğendiğini belirten Doğan, "Buraya gelince maçın çok zor olacağını biliyorduk. Hem rakibimizin konumu itibariyle, bizim de yukarılara çıkma arzumuz maçın güzel olacağını gösteriyordu. Bu maçı kazanmamız lazımdı. Kayseri Erciyesspor, çok kaliteli bir takım. Anladığım kadarıyla sezon başında bazı şanssızlıklar yaşadılar. İkinci yarı iyi bir hava yakaladılar. O anlamda maça çok asılacaklarını tahmin ediyordum. İlk yarıda Trabzonspor daha iyi oynadı. Rakibe fazla alan vermedi. Bulduğumuz golle galip gelmeyi bildik. İkinci yarıda oyuncularım, devre arasında uyarmama rağmen, bu koruma psikolojisiyle hareket ettiler. Takımımız çok kapandı. Bu şekilde rakip forvetine daha fazla pozisyon verdi. Özellikle ikinci yarı Ceyhun'u orta sahayı iyi kullanmak için oyuna soktuk. İkinci yarıda yakaladığımız pozisyonlarda biraz daha becerikli olsaydık farkı açabilirdik. Rakip uzun toplarla pozisyonlar yakaladı. Tolga bugün çok iyi pozisyonlar çıkardı. Bugünkü maçın en iyi oyuncularından biridir Tolga. Genç olmasına rağmen stressiz oynadı. Bugün ki performansı beni çok sevindirdi. Sonuçta buradan 3 puanla döndük. Erciyesspor iyi bir takım. Onlara da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum" diye konuştu.
Kayseri Erciyesspor'un tecrübeli defans oyuncusu Kürşat ise, maçın hakemi İsmet Arzuman'ı eleştirdi. Kürşat, "Herkes hata yapabilir. hakemler de hata yapıyor. Bugünkü maçın hakemi yıllardır bizim maçlarımızı yönetiyor. Kötü bir huyu var. Futbolcuyla ilişkisi çok kötü saha içerisinde. İnanılmaz derecede tahrik ediyor. Tamam sen hakemsin, saha içerisinde dokunulmazlığın var ama görevini kötüye kullanmaması lazım. Bu, kendisi için çok kötü bir huy. Böyle şeyler yapmaması lazım. Konuşmalarına dikkat etmesi lazım" dedi.
Trabzonspor'un golcü futbolcusu Ersen Martin ise,Trabzonspor olarak çok iyi bir mücadele sergilediklerini söyledi. Erciyesspor'a başarılar dileyen tecrübeli golcü, 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Maçta yaptığı kritik kurtarışlarla takımının galibiyetinde büyük rol oynayan Trabzonspor'un genç kalecisi Tolga da, zor bir karşılaşma olmasına rağmen sahadan 3 puanla ayrıldıklarını söyledi. Genç file bekçisi, "Bu maçı sadece benim iyi oynamamla kazanmadık. Takım olarak iyi mücadele ettik. Kazandığımız için mutluyuz" diye konuştu.
Trabzonspor'un tecrübeli futbolcusu Hüseyin Cimşir ise, Kayseri Erciyesspor'un çok güçlü bir takım olduğunu ve bulunduğu konumu hak etmediğini söyledi. Sahada iyi bir mücadele olduğunu belirten Cimşir, karşılaşmadan 3 puanla ayrıldıkları için mutlu olduğunu sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 01:56:51
Güncelleme :3 Nisan 2007 Salı 10:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?