2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon KTÜ'de Rektörlük yarışı

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) 8 adayın yarıştığı rektörlük seçimleri bugün yapılırken, Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) gönderilecek 6 isim de belirlendi.
Görev süresi 9 Ağustos’ta sona erecek olan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Tüdeş’in iki dönem üst üste görev alması sebebiyle aday olamadığı seçimde, geçen hafta adaylığını açıklayan toplam 8 aday yarıştı. Saat 14.00’da başlayan oy verme işlemi yaklaşık 3 saat sürerken, toplam 580 kişinin oy seçimde kullandığı bazı öğretim üyelerinin ise oy kullanmaya gelmediği görüldü.
Seçimlerde Prof. Dr. İbrahim Özen, Prof. Dr. İftihar Köksal, Prof. Dr. Şengül Öymen Gür, Prof. Dr. Sami Karadeniz, Prof. Dr. Necati Tüysüz, Prof. Dr. Ragıp Erdöl, Prof. Dr. Ahmet Durmuş ve Prof. Dr. Salim Genç Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) gidecek ilk 6 isim arasına girebilmek için yarıştı. KTÜ bünyesinde görev yapan toplam 580 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimlerde oy verme işleminin ardından başlayan tasnif ve sayım işlemi ise yaklaşık iki saat sürdü. Slayt üzerinden oyların adaylara göre dağılımının gösterildiği seçimler sonunda Prof. Dr. İbrahim Özen 188 oy alarak ilk sırayı elde ederken, Prof. Dr. İftihar Köksal 146 oyla ikinci, Prof. Dr. Şengül Öymen Gür ise 104 oy alarak üçüncü sırayı elde etti. Diğer rektör adaylarından Prof. Dr. Sami Karadeniz 48, Prof. Dr. Necati Tüysüz 42, Prof. Dr. Ragıp Erdöl 34, Prof. Dr. Ahmet Durmuş 5 oy alırken Prof. Dr. Salim Genç’e 1 oy çıkması dikkat çekti.
Seçimde sonuçların alınmasının ardından kısa bir açıklama yapan Prof. Dr. İbrahim Özen seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, "Üniversitemizin öğretim üyeleri hiçbir baskı altında kalmadan hür iradeleriyle en doğru kararı vermişlerdir. KTÜ şehrin gözbebeğidir. Sonuçların hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Seçimde 146 oy alarak ikinci olan Prof. Dr. İftihar Köksal ise bundan sonraki aşamada en doğru seçimin yapılacağına inandığını kaydederek, YÖK üyelerinin ve Cumhurbaşkanı’nın yeni rektörün belirlenmesinde en doğru kararı vereceğini ifade etti.
Alınan bu sonuçlara göre, seçimde ilk 6 sırayı elde eden Prof. Dr. İbrahim Özen, Prof. Dr. İftihar Köksal, Prof. Dr. Şengül Öymen Gür, Prof. Dr. Sami Karadeniz, Prof. Dr. Necati Tüysüz ve Prof. Dr. Ragıp Erdöl’ün isimleri YÖK’e gönderilecek. YÖK ise yapacağı değerlendirmenin ardından bu isimlerden üçünü KTÜ’nün yeni dönem rektörünü ataması için Cumhurbaşkanı’na gönderecek. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de bu üç isimden birini KTÜ’nün yeni rektörü olarak atayacak.
Öte yandan, seçimlerde öğretim üyelerinin bazılarının isimsiz kağıtlar ile oy kullanmaları, bazı öğretim üyelerinin ise kağıtlara Ahmet Necdet Sezer ve İftihar Tüysüz gibi isimler yazması da dikkat çekti.
TRABZON - İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2004 Salı 00:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?