5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzon sahili ağaçlandırılıyor

TRABZON SAHİLİ AĞAÇLANDIRILIYOR

Trabzon Belediyesi Beşirli ile 100. Yıl Parkı arasında kalan 1 milyon metre kare alanı ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

Beşirli ile 100. yıl Parkı arasındaki alana 800 bin TL değerinde 34 çeşit dört bin 500 yetişmiş ağaç ile 40 bin çalı türü bitki dikecek. Yapılan fizibilite çalışmaları sonucu ağaçlandırmada ortaya çıkan yüksek maliyet nedeniyle Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşmüş bin 500 yetişmiş ağacın Trabzon Belediyesi’ne hibe yoluyla verilmesini sağlamıştı. Çevre ve Orman Bakanlığın bin 500 yetişmiş ağacı Trabzon Belediyesi’ne hibe yoluyla verirken geriye kalan yaklaşık 3 bin ağacın ise İstanbul Büyükşehir Belediyesinden temin edilme yoluna gidilecek. Belediye sahil şeridinin tamamını 2010’’un bahar ayına kadar ağaçlandırmayı planlıyor.

Çevre ve Orman Bakanlığının Manisa Orman Fidanlığı’ndan hibe olarak verdiği bin 500 yetişmiş ağacın ilk partisi olan 500 ağaç Trabzon’a gönderildi. Trabzon Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri gönderilen ağaçları dikmek için çalışmalara başladı. Ağaçları teslim alan Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Beşirli ile 100. Yıl Parkı arasında kalan sahil peyzaj düzenleme alanının ağaçlandırmak için gerekli çalışmaları tamamladıklarını belirterek, “ Yapılan fizibilite çalışmaları sonucu peyzaj düzenleme alanını ağaçlandırmak için 800 bin TL gerekiyordu. Belediyemizin imkanlarının kısıtlı olması dolayısıyla Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Çevre Ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşerek bu alanın ağaçlandırması için Çevre ve Orman Bakanlığından hibe yoluyla karşılanmak üzere bin 500 yetişmiş ağaç verilmesini sağladı. Ağaçların ilk partisi Trabzon’a geldi. Beşirli ile 100. Yıl parkı arasındaki peyzaj düzenlemesi için dört bin500 yetişmiş ağaç ile 40 bin çalı türü bitki dikeceğiz. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden de yardım olacağız. Ağaçların dikilmesiyle birlikte sahilimiz yeşil bir görünüme kavuşacaktır”dedi.

Ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceleyen ve ilk ağacı diken Trabzon Belediye Başkan Vekili Necip Sevinç sahil şeridinde yapılan peyzaj düzenleme çalışmalarıyla Trabzon sahilinin adeta yeşile bürüneceğini belirterek, kendilerine bu konuda destek veren Çevre ve Orman Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir belediyesine teşekkür etti. Sevinç Trabzon halkının bu ağaçlara sahip çıkacağına inandığını da sözlerine ekledi.

TRABZON SAHİLİ AĞAÇLANDIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 15:43:01
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 16:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayhan gundogdu IP: 198.54.202.xxx Tarih : 12.12.2009 17:46:09

ben bir trabzonluyum ayrica trabzonsporluyum kanim aksa borda mavi akar. guzel sehrimizin guzel agaclarla donatilmasi hasta insanlarin hastaligini o ormanin icinde birakacagina butun kalbimle inaniyorum.zaten guzel sehrimizin guzelligi yeter ve artar bile.seeni seviyorum trabzonum afrikadan seni kucaklar