30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzon son dakikada yıkıldı

Aslan liderliği bırakmadı. Ligin namağlup tek takımı olan G.Saray lider olarak geldiği Trabzon'da unvanını 89.dakikada kurtardı. Maç 0-0 devam ederken genç Serkan'ın uzaktan attığı muhteşem golle G.Saray galibiyeti yakaladı ve liderliği Sivasspor'a bırakmadı.

Ersun Yanal ile yola devam eden ve son 5 maçta sadece 1 galibiyeti olan Trabzonspor cezasının bitiminin ardından seyircisi önünde çıktığı ilk maçtan mağlubiyetle ayrıldı. Trabzon'un kötü gidişatı bu maçta da sürdü. Birçok futbolcusundan eksik olarak Trabzon karşısına çıkan G.Saray Serkan ile gerçekleştirdiği ataklarla dikkat çekti. Serken güzel futbolunu bir de golle süsledi. Trabzonspor Umut ile etkili olurken atakları sağdan Yattara besledi.

Tıklım tıklım dolu tribünler önünde oynanan maçtan sonra 3 puanı getiren isim olan Serkan'a G.Saraylılardan büyük tebrik geldi. Diğer gurbetçi Barış ise sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Maçın bazı bölümlerinde her iki takım taraftarları arasında gerginlik yaşandı. Bu maçta sarı kart gören Ceyhun cezalı duruma düştü.

STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEMLER: Selçuk Dereli, Cem Satman, Erdinç Sezertam,(4.Hakem) Hakan Özkan

TRABZONSPOR: Ahmet, Serkan, Tayfun, Tolga Seyhan, Çağdaş, Hüseyin, Ayman, Gökdeniz, Yattara (dk.74 Ömer Rıza), Ceyhun, Umut
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

GALATASARAY: Orkun, Uğur, Song, Servet, Hakan Balta, Barış (dk.42 Sabri), Mehmet Topal, Hasan Şaş (dk.80 Volkan), Arda (dk.88 Ümit Karan), Lincoln, Serkan
TEKNİK DİREKTÖR: Karl Heinz Feldkamp

SARI KART: Hakan (G.Saray) Ayman, Ceyhun (Trabzonspor)
GOL: Serkan (dk.89)

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

52.dakikada Yattara'nın sağ çizgiden yaptığı ortaya son anda Servet vurdu ve topu uzaklaştırdı

53.dakikada Trabzon etkili geldi. Umut kaleyi göremeyince topu Ayman'a bıraktı. ayman önünü boşalttı vurdu. Defansa çarpan top kalecide kaldı.

60.dakikada Trabzon etkili geldi. Top bir anda Umut'a geldi. Umut'un yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşu kalecide kaldı.

66.dakikada Trabzon ani bir atakla ve çok adamla G.Saray kalesine geldi. Top ceza sahası dışında Yattara'nın önünde kaldı. Yattara'nın uzaktan vuruşu bir hayli farkla auta gitti.

68.dakikada Gökdeniz'in sert şutunu kaleci Orkun iki hamlede kurtarabildi.

70.dakikada Arda'nın güzel ortasına Serkan uçarak kafayı vurdu. Top auta gitti.

72.dakikada yine Mehmet Topal ceza sahası dışından çok sert vurdu. Ahmet güzel bir şekilde topu kornere attı.

78.dakikada defansın arkasına sarkan Umut ayağının dışıyla topa vurdu. Orkun uzandı. Orkun'u da geçen top az farkla auta gitti.

GOL: 89.dakikada Serkan'ın ceza sahası dışından attığı mükemmel golle G.Saray 1-0 öne geçti.

İLK YARIDAN DAKİKALAR

2.dakikada Yattara sağ kanattan ortaladı. Ceza sahasında bulunan Servet topu uzaklaştırdı

2.dakikada G.Saray ani atağa çıktı. Arda topu Lincoln'e atmak isterken topu defansa çarparak kaleci Ahmet'te kaldı.

6.dakikada sol çaprazdan Lincoln ceza sahasına girdi. Rakibini çalımladıktan sonra yaptığı vuruş kaleci Ahmet'te kaldı.

9.dakikada Ceyhun'un uzaktan attığı sert şut az farkla auta çıktı.

12.dakikada maçın en önemli atağı yaşandı. uğur'un sağ kanattan yaptığı orta Serkan'da kaldı. Ceza sahası içerisinde yaşanan karambolde Serkan topa kötü vurunca mutlak bir gol şansından G.Saray yararlanamadı. top üst ağlarda kaldı.

Bu dakikadan sonra her iki takım da orta sahada hakimiyet kurabilmek için pas organizasyonları yapıyorlar.

25.dakikada üst üste attığı çalımlardan sonra ceza sahası içerisine giren Gökdeniz son anda defans araya girince istediğini yapamadı ve pozisyonu bozuldu.

27.dakikada ceza sahası dışından Mehmet Topal'ın attığı sert şut az farkla auta gitti.

31.dakikada Yattara sağ kanattan güzel ortaladı. Gerilerden gelen Umut'un kafa vuruşu az farkla auta gitti.

43.dakikada Arda sağdan ceza alanına hızlı girdi fakat topu ayağından açınca top kalecide kaldı

MAÇTAN NOTLAR

Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor, Galatasaray maçıyla birlikte 105 gün sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda taraftarıyla buluştu. 12 Ağustos'da Sivasspor ile yapılan ligin ilk hafta maçında çıkan olaylar nedeniyle aldığı 5 maçlık seyircisiz oynama cezası biten Trabzonspor, taraftarının önüne çıktı.

Uzun bir süre sonra takımlarıyla buluşan bordo-mavili taraftarlar, maça ilgi göstererek, stadın tamamını doldurdular. Yaklaşık 20 bin bordo-mavili taraftar, maçtan bir gün önce süsledikleri statta coşkuyla takımlarını desteklediler. Taraftara yaklaşık 20 bin Türk ve Trabzonspor bayrağı dağıtıldı. Yaklaşık 150 kişilik sarı-kırmızılı taraftar grubu da Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.

Bordo-mavili yönetim kurulu da karşılaşmanın hasılatını şehit ailelerine verme kararı almıştı. Maç öncesi, içinde Trabzonspor ve Galatasaray yöneticilerinden bazılarının bulunduğu bir balon, terörü protesto amacıyla Hüseyin Avni Aker Stadı'ndan havalandı. Türk bayraklarının asılı olduğu balon, bir süre havada kaldıktan sonra tekrar sahaya indi.

Maçın başlama düdüğü öncesi, Trabzonspor'un, hayatını kaybeden kurucularından Nihat Karanis için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

TRABZONSPOR'DA TOLGA VE JABİ YOK

Trabzonspor'da sakatlığı bulunan Tolga Zengin ile ülkesinin milli takım kampından geç dönen Jabi, maç kadrosuna alınmadı. Tolga Zengin'in yerine kaleyi Ahmet Şahin korurken, dün akşamki antrenmana çıkmasına karşın Jabi, 11'de görev almadı. Teknik direktör Yanal, Jabi'nin yerine Serkan'ı sağ beke çekerken Ayman'ı orta alanda görevlendirdi.

ÇAĞDAŞ SÜRPRİZİ

Teknik direktör Ersun Yanal, Mustafa Keçeli'nin yerine Çağdaş'ı ilk 11'de sahaya sürdü. Çağdaş, bu sezon ilk kez bordo-mavili takım formasıyla ilk 11'de sahaya çıktı.

YANAL'IN İLK DERBİSİ

Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal ile ilk derbi sınavına çıktı.
Daha önce çalıştırdığı takımlarda Galatasaray'a karşı galibiyeti bulunmayan Yanal, bordo-mavili takım ile sarı-kırmızılı takım karşısında galibiyet aradı.

GALATASARAY'DA 6 EKSİK

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Hakan Şükür, Nonda, Ayhan, Bouzid, Okan ve Linderoth maç kadrosunda yer almadılar.

ÜMİT KARAN YEDEK

Nonda'nın yokluğunda teknik direktör Feldkamp ilk 11'de Ümit Karan'a yine şans vermedi. Ümit Karan yedek soyunurken forvette geçen hafta Gençlerbirliği maçında forma şansı bulan Serkan Çalık, görev yaptı.

SAHADA 4 YABANCI

İki takımda da 2'şer olmak üzere toplam 4 yabancı oyuncu ilk 11'de mücadele etti. Trabzonspor'da İbrahima Yattara ve Türk statüsünde oynayan Ayman Abdelaziz, Galatasaray'da ise Song ve Lincoln 11'de sahaya çıktılar.

SAYİTOĞLU VE POLAT BİRLİKTE İZLEDİ

Trabzonspor'da kulüp asbaşkanı Haşim Sayitoğlu ve Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, karşılaşmayı birlikte izlediler. Sivasspor maçının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK tarafından 2 ay hak mahrumiyeti cezası alan ancak bu cezası biten Albayrak ise karşılaşmayı izlemedi.

PAFLARDA TRABZONSPOR GALİP

İki takım arasında yapılan PAF Ligi maçını Trabzonspor, 1-0 kazandı. Karşılaşmanın tek golünü 25. dakikada Şaban kaydetti.

LigTv
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2007 Pazar 23:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?