30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzon tartışmasına 'Eyüp Aşık' teşhisi

Eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık, cinayetlerle gündeme gelen Trabzon tartışmasında nedenlerden biri olarak Trabzonspor’un şampiyon olamamasını gösterdi. 

Aşık, ANKA’ya yaptığı açıklamada, medyanın şehre yoğun ilgisini hatırlatarak, “Trabzon şehri bu işin bir tarafı gibi bir muamele görmemeli" uyarısında bulundu. Şehirde yaşanan sorunların sadece Trabzon’a özgü değil Türkiye’nin her yerinde geçerli olduğunu ifade eden Aşık, Trabzon’un İzmir’den, İstanbul’dan farklı olmadığını, oralarda ne oluyorsa Trabzon’da da aynısının olduğunu kaydetti.
Trabzon’un özellikle taşrasından göç aldığını, gençlerin köydeyken büyüklerin koruyucu baskısı altında bulunduğunu ve şehre geldiklerinde bunun ortadan kalktığını söyleyen Aşık, işsizlik ve yoksulluğa dikkat çekerken internet kafeler, tüketim alışkanlığı ve okullardaki uyuşturucu kullanımının artmasına da vurgu yaptı. Son dönemde uyum yasaları ile polisin elinin kolunun bağlandığını söyleyen Aşık, Trabzonspor’un da 20 senedir şampiyon olamadığını, sezona şampiyonluk iddiasıyla başlayıp bunun gerçekleşmemesinin de psikolojik bozukluklara neden olduğunu savundu. 

Aşık “Trabzon bu olayın tarafı olarak gösterilmesin. Bütün bu işler Trabzon’u taraf haline getirirse sahiplenme duygusu, karşı taraf duygusu oluşur" diyerek doğabilecek tehlikelerden söz etti.
ANKA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 13:34:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?