2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon Valisi mahalle ve köy muhtarları ile biraraya geldi

Trabzon Valilik Konferans Salonu’nunda gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Yavuzdemir, Karadeniz insanının silaha tutkunluğu bulunduğunu ve valilik olarak bu konuda hassasiyetle durduklarını söyledi. Kanunlar çerçevesinde gerekli şartları yerine getirenlerin silah ruhsatı almaları için dosyalarını imzaladığını hatırlatan Vali Yavuzdemir "Şartları yerine getirenlerin dosyasını imzalarım. Bunun dışında silah ruhsat konusunda bana gelmeyin. Siz muhtarlara bu konuda büyük görevler düşüyor. Silah ruhsatı alacak kişilere ikimetgah belgesi verirken, mutlaka köy ya da mahallenizde oturması gerekir. Bu şartı yerine getirmeyenlere ikametgah belgesi vermeyin. Aksi durumda zor durumda kalırsınız" dedi.

Vali Yavuzdemir, kapısının her zaman muhtarlara açık olduğunun da altını çizerek "Benim kapıma gelen muhtar hiç beklemeyecek. Çünkü o kişi kendi işi için değil, mahallesinde, köyünde yapamadığı işler için yanıma geliyor. Ben de bu konuda devletin bana verdiği kanunlar ölçüsünde isteklerinizi yerine getirmeye çalışacağım. 1924 tarihinde çıkartılan köy kanununun günümüz ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlenmesi lazım. Köy muhtarlarının elinde imkan bulunmamaktadır. Mali olarak güçlendirilmesi lazım" diye konuştu.

İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Öz ise muhtarlara mahalle yada köylerine gelen yabancılara dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunurken, özellikle dilencilik için gelenleri gerekirse kendilerine bildirmelerini istedi. Dilencilik maksadıyla gelenlerin zaman zaman hırsızlık olaylarına karıştıklarının altını çizen Albay Öz, şüphelendikleri durumlarda mutlaka jandarmayı aramalarını önerdi.

Daha sonra muhtarlar adına söz alan Çömlekçi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Refik Günaydın, muhtarların sıkıntılarını dile getirirken, vatandaşa hizmet noktasında zaman zaman bürokratik engellerle karşılaştıklarını anlattı. Başkan Günaydın, 3 yıl aradan sonra ilk kez böyle bir toplantıda vali tarafından kabul edildiklerini ifade ederken, Vali Yavuzdemir’e yapacağı hizmetler konusunda destek vereceklerini söyledi. Konuşmaların ardından muhtarlar sıkıntılarını tek tek iletirken, Yavuzdemir, bu talepleri not ederek gerekenin yapılacağı sözünü verdi.

iha-trabzon
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 15:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?