2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon zabıtası 178. yıldönümünü kutladı

Etkinlikler kapsamında Atatürk Alanı’nda düzenlenen törene, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek, Rize Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Topaloğlu, eski Zabıta Müdürleri Şükrü Özen ve Erol Aydın ile zabıta memurları katıldı.

Başkan Canalioğlu, törende yaptığı konuşmada, zabıtanın, başkanın emrinde değil, yasaların emrinde olduğunu belirterek, "Belediye olarak 42 zabıta memuru ile hizmet vermekteyiz. Bu sayı çok azdır. Buna rağmen, zabıta memurlarımız fedakarca bir çalışma örneği sergilemektedirler. Göreve geldiğimiz günden beri zabıta teşkilatımıza büyük önem verdik. Onlardan, başkanın emrini değil, yasaların ve yönetmeliklerin emrini yerine getirmelerini istedim. Böylece zabıtaya bir güven geldi. Kendilerine güvenmeleri sayesinde daha rahat bir çalışma ortamı buldular. Tabii ki her hizmetin de zabıtadan beklenmesi yanlış olur. Devletin diğer kurumları da bu konuda üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeleri gerekir" dedi.


Törenin ardından Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve zabıta ekipleri Meydan Parkı’nda oturan vatandaşları tek tek dolaşarak günün anısına karanfil hediye etti. Zabıta memurları daha sonra esnafları da dolaşarak karanfil hediye ettiler.

iha-trabzon
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 20:09:10
Güncelleme :6 Eylül 2004 Pazartesi 23:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?