30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzon'a 2 müfettiş daha

Hrant Dink cinayetiyle ilgili Trabzon'a bir polis başmüfettişi ve bir jandarma müfettişi gönderildi. Emniyet Genel Müdürlüğü sözcüsü İsmail Çalışkan, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgili basına yansıyan haberlerin bazılarının spekülatif olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Çalışkan, yaptığı açıklamada, cinayetin ardından faillerin kısa sürede yakalanarak adalete teslim edildiğini, konunun bütün yönleriyle aydınlatılmasına yönelik çalışmaların da büyük bir hassasiyetle devam ettiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığınca idari soruşturma başlatıldığını, mülkiye müfettişlerinin de ilgili illerde çalışmakta olduğunu vurgulayan Çalışkan, ayrıca mülkiye müfettişlerinin isteği üzerine bir polis başmüfettişi ve bir jandarma müfettişinin de iddiaları araştırmak üzere görevlendirildiğini kaydetti.

“Son süreçte basına yansıyan spekülatif haberlerin bazıları gerçeği yansıtmadığı gibi kamuoyunu da gereksiz tereddütlere sevk eder niteliktedir” diye konuşan Çalışkan, halen adli ve idari açıdan çok yönlü soruşturmaların devam ettiğini ve bu süreçte kamuoyuna aktarılacak bilgilerde daha titiz davranılmasını istedi.

Çalışkan, emniyet teşkilatının konuyu bütün yönleriyle aydınlatarak kamu vicdanının rahatlatılması adına üzerine düşenleri büyük bir sorumlulukla yapmaya devam edeceğini kaydetti.


aa
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 11:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OFLU FAHRI IP: 84.63.168.xxx Tarih : 31.01.2007 19:30:24
2 DEYIL 50 TANE TAHA GELSE NE YAZAR OLAYIN TRABZONLA UZAKDAN YAKINDAN BIR ALAKASI YOK YOKSA TRABZONLULARIN TÜRK MILLIYETCILIGIN DEN RAHATSIZ OLANLARMI VAR AMACLARI PKK IRAK SORUNLARINI ÖRTBAS ETMEKMI ÜLKEMIZI KAOSA SÜRÜKLEMEK ICIN BÜYÜK BIR HETEF TRABZONLULARI SÜRKÜNE GÖNTEREREK PKK LI VE ERMENILERIMI YERLESTIRMEK AMACINIZ ISTE DÜNYA AYAGA KALKSA BU OLANAKSIZ DÜNYADA NASIL TÜRK DÜSMANLIGI VAR ISE TÜRKIYETEDE BAZILARI TRABZONLULAR DÜSMANLIGI YARATILMAYA CALISILIYOR TASVIB ETMIYORUZ AMA 32 BIN VATAN EVLATI SEHIT DÜSTÜ KIMSENIN KILI KIBIRTAMATI 1TANE ERMENI ASILLI ÖLTÜRÜLDÜ DÜNYAYI AYAGA KALTIRRINIZ ERMENI PKK OYUNLARINA KALLES KURSUNLARINA TRABZONUN VERTIGI KANLARI KIM VERECEK EYER BU OYUNLARLA SÖZDE ERMENI SOYKIRIMI TÜRKIYEDE ONAYLANIRSA SASMAYALIM SEHITLER ÖLMEZ TRABZON BÖLÜNMEZ KAHROLSUN PKK ERMENI OYUNLARI OFLU FAHRI