5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzon'a 230 kişilik yurt

TRABZON BELEDİYESİ TEV İLE ORTAK YURT YAPACAK

Trabzon Belediyesi Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) talebi doğrultusunda Konaklar Mahallesi’nde 230 kişilik ortak bir yurt yapımı için karar aldı.

Mülkiyeti Trabzon Belediyesi’ne ait olan Konaklar Mahallesi’nde bulunan 3 bin 500 metrekare arazi üzerine kurulması planlanan 230 öğrenci kapasiteli yurt binasının Trabzon Belediyesi ile TEV’in ortaklığında yapılması konusunda belediye meclisindeki oylama oy çokluğu ile kabul edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’a 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları için Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 4 bin kişilik yurt yaptırıldığını buna rağmen yeni yurtların yapılmasının gerekli olduğunu hatırlattı.

Belediye olarak 3 bin 500 metrekarelik yeri Türk Eğitim Vakfı’na 02.12.2009 tarihinde belediye meclis kararı ile tahsis ettiklerini kaydeden Gümrürkçüoğlu “Bu tahsis 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75/c maddesi gereğince ‘Kamu Kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, özürlü dernek ve vakıfları, Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar ve 507 sayılı Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Kanunu kapsamına giren meslek odaları ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir’ hükmüne göre yapılmıştır. Yaptığımız tahsis belediyemizin 3 bin 500 metrekare arsa tahsisi ile katılacağı ve yapılacak protokol çerçevesinde öğrenci yurdunun hizmeti yürütme esaslarını kapsayacaktır. Trabzon Belediyesi tüm kurum ve kuruluşlara eşit mesafeyle yaklaşıp birlikte projeler yürütme prensibini bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam ettirecektir. Bizim bu aldığımız karara TEV’in yönetiminin olumlu yaklaşacağını umut ediyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 11:33:02
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 17:46:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?