5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzon`a doğalgaz geliyor

Karadenizgaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Recep Ünveren, "Trabzon'da doğalgaz kullanımı zorunlu hale getirilmeli" dedi.

Recep Ünveren, bazı aksaklıklara rağmen Trabzon'a Eylül ayı içerisinde doğalgaz vermeyi planladıklarını belirterek daha temiz bir hava için doğalgaz kullanımının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini savundu.

Ünveren, Karadenizgaz A.Ş.'nin şu ana kadar Trabzon'da yürüttüğü çalışmaları basın toplantısında dile getirdi. Temeli, 20 Mayıs 2009 tarihinde atılan Trabzon doğalgaz alt yapı inşaatının şehrin doğusunda yer alan Kalkınma, Konaklar, Kanuni, Üniversite, 1 ve 2 Nolu Bostancı mahallelerinde devam ediyor.

Recep Ünveren, şu ana kadar 6 mahalledeki 87 sokakta bulunan 4 bin 650 konut ve 350 işyerine 7 bin 500 metre çelik hat ve 29 bin metre polietilen hat yatırımı yapıldığını söyledi. Güz dönemine kadar gerekli alt yapının bitirilerek doğalgaz arzına geçilmesinin planlandığını anlatan Ünveren, şöyle konuştu: "Şu ana kadar yatırımlarımızın yüzde 40'lık bölümüne karşılık gelen bin metre çelik hat, 11 bin metre de polietilen hat yapılarak tamamlanmıştır. Yapılan bu yatırımla 3 bin 612 daire ve 174 işyerine ulaşılmıştır. Bazı olumsuzluklara rağmen Eylül ayının ortalarında bu bölgelere gaz vermeyi planlıyoruz."

ABONE KAYITLARINA BAŞLAYACAĞIZ

Abone kayıtlarına 3 Ağustos'ta başlayacaklarını ve bu konuda da kullanıcılara bazı sürprizleri olduğunu belirten Ünveren, şunları söyledi: "3 Ağustos tarihinde abonelik işlemlerimiz Trabzon'a has sürpriz ödeme şartları ile gerçekleştirilecek. İlk aboneliği Trabzon Belediyesi ile yapacağız. Çünkü ilk anda halkta bir şüphe ve tedirginlik oluşur. Bunun için öncülük yapmak görevi kamuya düşer. Belediye ve üniversitemiz bu şehirde bu işin öncülüğünü yapacak ve doğalgazın ilk müşterisi olacaktır."

Şehirdeki alt yapı çalışmalarını üç yıl içinde tamamlamayı planladıklarını belirten Ünveren, daha temiz bir hava için de Trabzon'da doğalgaz kullanımının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 16:17:35
Güncelleme :28 Temmuz 2009 Salı 16:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?