5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzon'a Faslı gelin

Son yıllarda dünyanın farklı ülkelerinden gelin gelen Trabzon’a bu kez de Kuzey Afrika ülkesi Fas’tan gelin geldi.

Trabzonlu Seyfi Uygun (45) ile Faslı Bedia Nekhaui arasındaki aşk, evlilikle sonuçlandı.
Bir yıl önce Fas’ın Casablanka şehrine giden Seyfi Uygun’un tanıştığı ve sonrasında internet ortamında arkadaşlıklarını ilerleten ikili daha sonra evlenmeye karar verdi. Fas’ın Casablanka şehrinde 3 gün 3 gece devam eden düğünün ardından ikili dünya evine girdi. Fas’ın geleneklerine göre yapılan düğünden sonra yeni çiftler Trabzon’a geldi. Türkçe bilmeyen Faslı Bedia Nekhaui eşi ile Arapça konuşmak suretiyle anlaşırken, Türkçe öğrenmek için de büyük uğraş veriyor.


Faslı bir bayanla evlenmekten mutlu olduğunu ifade eden Seyfi Uygun, “Kader bizi buralara getirdi. Fas’a gittiğimde tanıştığım eşimle daha sonra görüşmeye devam ettik. Bir yıl sonra da evlenmeye karar verdik. Çok mutluyum” dedi.
Düğünün Fas geleneklerine göre yapıldığını ifade eden Uygun, “Fas’ta Müslüman bir ülke olduğu için geleneklerin çoğu bir birbirine benziyor. Ama oradaki düğünler daha uzun oluyor. Düğünler için gelin ve damadın giyeceği özel kıyafetler var. Düğün sürecinde gelin 4 ayrı kıyafet giyiyor. Bizleri orada çok sıcak karşıladılar. Türkiye’ye karşı çok büyük bir saygı ve sevgileri var” diye konuştu.


Fas’tan Trabzon’a gelin olarak gelen Bedia Nekhaui ise Trabzon’da yabancılık çekmediğini ifade ederek, “Eşim Arapça bildiği için onunla ilişkimiz çok güzel. Ayrıca çevremizde Arapça bilen başka kişiler de var. Onlarla da anlaşabiliyorum. Bende Türkçe öğrenmeye çalışıyorum. İlk öğrendim kelime ‘hoş geldiniz’ oldu. Buradaki misafirperverlik bizim bölgemizle aynı. Böyle bir şehirde sıcakkanlı insanlarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 12:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?