30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzon'da 84. yıl gururu

Cumhuriyet'in kuruluşunun 84. yıldönümü Trabzon'da coşkuyla kutlanırken, kutlamalara katılımın önceki yıllara göre daha fazla olduğu görüldü.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Alanı'nda yapıldı. Tören, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve 48. İç Güvenlik Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahadır Uçkan'ın törene katılanların bayramını kutlamasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Okutan, Cumhuriyetin 84. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: "Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar geçen 84 yıl bize göstermiştir ki, Türk Milleti sahip çıktığı ve benimsediği Cumhuriyeti ebediyete kadar yaşatma azmindedir. Şunu herkes bellemelidir ki, bu millet Cumhuriyeti hangi irade, inanç ve kararlılık üzerine kurduysa aynı irade, inanç ve kararlılıkla onu koruyacak, korumakla da yetinmeyip yüceltecektir."

Törende Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yapılan şiir, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Halk oyunları gösterilerinin ardından askeri bando eşliğinde yapılan resmi geçitle tören sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 15:29:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?