30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzon'da acil toplantı var!

Trabzon'da bazı siyasal partiler ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri biraraya gelerek, son dönemde Trabzon'da yaşanan olaylarla ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Trabzon Barosu Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıya, Trabzon Belediyesi Başkanvekili Kemal Kılıç, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Selahattin Köse, Trabzon Barosu Başkanı Veysel Malkoç, siyasal partiler ve sivil toplum kuruluşları üyelerinden oluşan yaklaşık 60 kişilik grup katıldı.

Belediye başkanvekili Kemal Kılıç, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi olayını kınadıklarını belirterek, “Yaşanan olayların sadece asayiş yönünden değil, sosyal boyutuyla da incelenmesi gerekiyor. 17 yaşındaki gençler olaylara karışıp kamuoyunun gündemine çıkıyorlar. Kendi yaş grupları içinde kahraman gibi algılanıyorlar. Yaşanan sorun bu yönüyle de ele alınmalıdır” diye konuştu.

Baro başkanı Malkoç, toplantıda Trabzon'un üzerindeki kara bulutların dağıtılması için yol haritası belirlemeye çalışacaklarını ifade ederek, “Trabzon üzerinde oynanan oyunları engellemek adına bir iradenin ortaya çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

CENAZEYE HEYET OLARAK KATILIMDA FARKLI GÖRÜŞLER

İnsan Hakları Derneği (İHD) Trabzon Şubesi Başkanı Gültekin Yücesan, Trabzon'dan bir heyetin Hrant Dink'in yarın düzenlenecek cenaze törenine katılacağını hatırlatarak, “Hrant Dink gibi düşünmek zorunda değiliz, ancak yaşanan bu gelişmelere tepki göstermeliyiz. Biz yarın 'Hepimiz Ermeni'yiz, hepimiz Hrant Dink'iz' diyeceğiz ki yarın bir Türk öldürüldüğünde Ermeni, Süryani de 'ben Türk'üm' diyebilsin” dedi.

Karadeniz Sanayici İşadamları İlim Adamları Yöneticileri ve Araştırmacılar Derneği (KASİYAD) Başkanı Temel Korkmaz ise cenazeye Trabzon'dan bir heyetin katılmasını doğru bulmadığını belirterek, şunları söyledi:
“Kimse cenazeye Trabzon adına katılmasın. Katılacak olan kendi adına, temsil ettiği birim adına katılsın. Kimse Trabzon adına gidip, “Hepimiz Ermeni'yiz” demesin, ben Türk'üm. Bu heyet neden Necip Hablemitoğlu öldürüldüğünde, üniversitede 2 hoca öldürüldüğünde, sokak ortasında cinayet işlendiğinde bu hassasiyeti göstermedi, kınamadı. Trabzon'da yaşananların Hrant Dink olayı üzerinden tartışılmasına katılmıyorum. Yaşananlar genel olarak tartışılmalıdır.”
aa
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 21:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?