30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzon'da Bahçeli'ye yüklendi: Öcalan'ı niye asmadın?

Erdoğan, partisince Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada muhalefet partilerinin liderlerini eleştirdi.

Konuşmasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştiren Başbakan Erdoğan, terörle ilgili olarak Bahçeli'nin kendisine bazı ''çirkin yakıştırmalar'' yaptığını söyledi.

Bahçeli'nin, ''bölücü terör örgütünün başı ile ilgili yakıştırmalar yaptığını'' dile getiren başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Sayın Bahçeli, bölücü terör örgütünün başını, Amerikalılar, bana mı hediye etti sana mı hediye etti? Sana hediye etti. Ecevit'e hediye etti, Yılmaz'a hediye etti. Peki bu üçlüye hediye edildiği zaman mahkeme ne karar verdi? İdam kararı verdi. Niye idam etmedin. İpin mi yoktu? Sana benim Trabzonlu hemşehrilerim istediğin kadar ip verirdi. Niye yapmadın bu işi? Ama bunlar tabii söz verdiler. Bak oradan bir arkadaşım 'Apo'yu kurtaran imza'' kupürünü gösteriyor. Çünkü söz verdiler idam etmeyeceğiz diye. Kim Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz. Şimdi bunlar benim Karadeniz'imde, Trabzon'umda, Rize'mde milliyetçilik yapıp benim hemşehrilerimi aldatmaya kalkıyorlar. İnsaf, insaf...''
zaman
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 17:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?