5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzon'da bilim şenliği yapıldı

Trabzon'da öğrenciler yıl boyu yaptıkları projelerini bilim şenliğinde sergiledi.

 Trabzon Endüstri Meslek Lisesi'nde yapılan bilim şenliğinde konuşan Milli Eğitim İl Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, "Yapılan bu etkinlikler, bilgi ve teknoloji toplumu olmanın ilk adımıdır" dedi.


Bu yıl birincisi düzenlenen Bilim Şenliği’nde öğrenciler, öğretim yılında geliştirdikleri projeleri, standlarda sergilerden bu eserler arasında uluslararası yarışmalarda derece alan eserlerin de bulunduğu belirtildi. Milli Eğitim İl Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, bilim şenliğinde öğrenciler becerilerini ortaya koyduğunu ifade ederek " "İlk ve orta öğretim kurumlarımızda okuyan gençlerimizi geleceğin bilim insanı, teknolojiyi tasarlayan, üreten ve satan bireyler olarak görmek, hedef ve ideallerimize hizmet edecek çalışmaları paylaşıma açmak üzere buradayız. Bu çalışmalarla yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak, bilimsel ve teknik çalışmaları teşvik etmek, araştırmacı kültürü benimsetmek, Ebeveynlerin ve Trabzon kamuoyunun sahiplenmesini sağlamak amaçlanmaktadır. Yapılan bu etkinlikler, bilgi ve teknoloji toplumu olmanın ilk adımıdır. Bu sayede bilgiyi ve teknolojiyi üretime çeviren, bilgiye en hızlı ulaşan, birlikte düşünen, birlikte üreten ve başarmaktan haz duyan uzlaşma ve paylaşma kültürünün gelişmesine katkı vermiş olacağız. Küçülen dünyada en büyük gücümüz genç nüfusa sahip olmaktır. Bu genç ve dinamik yapıyı bilgi, teknoloji, kültür ve sanat alanlarında ilgi ve yeteneklerine uygun bir şekilde yetiştirmelerine fırsat sağlamamız durumunda rekabet edebilirlilik gücümüz artacaktır. Dünyada paradan çok daha önemli olan bilgi, üstünlüğün ve güçlü olmanın anahtarıdır" dedi.


Konuşmaların ardından standlar gezen vali yardımcısı Hüseyin Ece ve davetliler, öğrencilerin çalışmalarıyla ilgili kendileriyle sohbet edip bilgi aldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 08:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?