5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzon'da Bilim Şenliği

Trabzon Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı boyunca Trabzon’daki okullarda yapılan çalışmaların 26-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Bilim Şenliği’nde sergileneceğini söyledi.


İlk ve orta öğretim kurumlarında öğrenim gören gençleri, geleceğin bilim insanı, teknolojiyi tasarlayan, üreten ve satan bireyler olarak görmek istediklerini belirten Sandıkçı, bu amaçla 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı boyunca yapılan çalışmaların bu yıl ilki düzenlenecek Bilim Şenliği’nde sergileneceğini kaydetti.


Bilim Şenliği’nin 26-29 Mayıs 2009 tarihleri arasında Trabzon Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde düzenleneceğini kaydeden Sandıkçı, şenlikler kapsamında Trabzon Lisesi Konferans Salonunda TÜRKSAT A.Ş. Kıdemli Uzmanı Adnan Çelik tarafından ‘Evreni Keşif’, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Çepni tarafından ‘Bilim ve Bilimsel Çalışmanın Serüveni’ konulu konferansların verileceğini, ayrıca TÜRKSAT A.Ş. tarafından Trabzon Lisesi Spor Salonunda kurulacak Gezegen Evi’nde uzay gösterileri yapılacağını ifade etti.


Şenliği düzenlemekteki amaçlarının yetenekli çocuklara sahip çıkmak, bilimsel ve teknik çalışmaları teşvik etmek, araştırmacı kültürü benimsetmek, ebeveynlerin ve Trabzon kamuoyunun sahiplenmesini sağlamak olduğunun altını çizen Sandıkçı, “Yapılan bu etkinlikler, bilgi ve teknoloji toplumu olmanın ilk adımlarıdır. Bu sayede bilgiyi ve teknolojiyi üretime çeviren, bilgiye hızla ulaşan, birlikte düşünen, birlikte üreten ve başarmaktan haz duyan uzlaşma ve paylaşma kültürünün gelişmesine katkı vermiş olacağız” dedi.


Sandıkçı, Trabzonluları Bilim Şenliği’ne davet ederek burada sergilenecek çalışmaları görmeye ve öğrencilere destek olmaya çağırdı.
 

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 18:11:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?