5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzon'da domuz gribi vakası var mı?

TRABZON'DA DOMUZ GRİBİ ÖNLEMLERİ

Trabzon Sağlık İl Müdürü Dr. Halit Çınarka, Trabzon'da şu ana kadar domuz gribi vakasına rastlanmadığını ifade ederek bu konuda gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Trabzon Havalimanı'nda yurt dışından gelen yolculara termal kamera ile ateşlerinin tespit edildiğini ve şüpheli vakaları kontrol altına alınması yönünde tedbirler aldıklarını kaydeden Dr. Halit Çınarka " Şu ana kadar ilimizde Domuz Gribi hastalığına rastlanmadı. Ancak bu olmayacak anlamına gelmemeli. Her an bu hastalıkla karşılaşmamız mümkün. Konuyla ilgili her yerde olduğu gibi Havalimanımızda da doktorlarımız şüpheli vakaları tespit ederek bu hastalarımızı kontrol altına alınmasını sağlamaktadır. Bu konudaki çalışmalarımızı kameralar sayesinde yapıyoruz. Termal kamera sayesinde gelen yolcularımızın ateşini ölçüyoruz. Şüpheli vakaları tespit ederek kontrol altına alıyoruz" dedi.

Domuz gribinin kuluçka döneminde belirlenmesinin zorluğuna işaret eden Dr. Çınarka "Ancak kuluçka döneminde olan bir hastalığın belirlenmesi zordur. Bu yüzden bunun belirtileri vardır. Her gripli hastaya domuz gribi şüphesiyle yaklaşmamalıyız. Gündemde çok fazla ancak bakıldığı zaman ölüm oranlarına sıkıntılı bir sürecimiz yok. 500'lere varan vaka sayısı var ama her hangi bir ölüm olayına rastlanmadı. Başta bakanlık olmak üzere, bizler ve Refik Saydam Hıfzısıhha Kurulu da dahil alarm durumundayız. Çalışmalar yapılıyor. Bizde bulaşıcı hastalıklar şubesi var. Onlarda teyakkuzda. Bakanlığımız bu hafta Cuma günü domuz gribiyle ilgili bizleri Ankara'ya çağırıyor. Bilgilerimizi tekrar bakanlıkta istişare halinde güncelleyeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 12:58:05
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 17:30:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?