2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon'da dünya barışı için denize çelenk bırakıldı

1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamaları çerçevesinde Trabzon Atatürk Alanı’nda yapılan basın açıklamasına, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’nun yanısıra değişik sivil toplum örgütlerinden yaklaşık yüz kişi katıldı. Burada konuşan İnsan Hakları Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Gültekin Yücesan, dünyanın pekçok yerinde savaş, yıkım ve silahlı çatışmaların neden olduğu ölüm, açlık ve yoksulluğun artarak devam ettiğini belirterek, insanoğlunun bir yol ayrımında olduğunu söyledi. Barışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu kaydeden Yücesan, "Böyle bir ortamda barışa içtenlikle sahip çıkmak gerekiyor. Barış istiyorsak, emperyalizmin ezilen halklara yönelik olarak eşit olmayan koşullarda sürdürdüğü küresel sömürü, gasp, talan ve rant savaşına karşı küresel barış ve adalet cephesinde yer almalıyız" dedi.

İnsan haklarının ancak adaletin egemen olduğu, savaşsız bir ortamda gerçekleşebileceğine dikkat çeken Yücesan, "Barış değişik kimliklerin uyumlu bir biçimde birarada yaşamalarının, açlık ve yoksulluğu sona erdirmenin adıdır. Barış, etnik, dinsel ve kültürel çeşitliliğe saygılı bir bakış açısıyla yaşama geçirilebilir. Bu nedenle savaş ve şiddet kültürünün yerine barış kültürünün yerleştirilmesi gerekir. Geleceğimize ve özgürlüklerimize sahip çıkalım. Farklılıklarımızla eşit ve özgür yaşayalım" diye konuştu.

Emniyet güçlerinin güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasının ardından, Gültekin Yücesan ve beraberindekiler denize çiçek bırakmak için topluca Ganita mevkiine gittiler ve burada üzerinde ’Yurtta Barış Dünyada Barış’ yazan çelengi denize bıraktılar. Grup basın açıklaması ve denize çelenk bıraktıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

iha-trabzon
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2004 Çarşamba 16:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?