2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon'da hedef bilgi çağı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Şadan Eren, Trabzonlu'nun bilgi çağını yakalamak için önemli adımlar attığını söyledi.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Şadan Eren, Teknoloji Merkezi ve Bilgisayar Yazılım Programcılığı'nın bölgenin önünde beliren yeni ufuklar olduğunu belirtti. Bölgede yeni bir alan olan bilgisayar programcılığında başarılı çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden TTSO Başkanı Şadan Eren, "Microsoft bu doğrultuda Karadeniz insanının kıvrak zekasına talip oldu. Geçtiğimiz aylarda Trabzon'a gelen Microsoft Türkiye yetkilileri, Karadeniz insanının zekasını yazılım sektöründe değerlendirmek için neler yapılabileceğini bizlere iletti. Bölgede bu doğrultuda küçük bir slikon vadisi oluşturulabilir. 220 bilgisayar firması bulunan Trabzon bu alanda bir merkez rolü üstlenebilir" dedi.
Şadan Eren, bununla ilgili olarak Teknoloji Merkezi oluşturulmasında son aşamaya geldiklerini kaydederek, "Ulaştığımız seviyenin daha ötesindeki hedeflere bizi taşıyacak olan Teknoloji Merkezi, aynı zamanda bizi bilimsel kadrolarla buluşturacak bir platform olacak. Bu merkez, bölge insanımızın yenilikçi ve üretken gücünü değerlendirmede önemli hizmetler verecek. Teknoloji Merkezi çalışmaları sürerken, bilgisayarın getirdiği geniş imkanlarla bölge insanımızı buluşturmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Öte yandan, Trabzon'da firmalara yönelik yapılan bir ankette, işyerinde 1-4 adet bilgisayar bulundurma oranı yüzde 58, 10-18 adet bilgisayar bulundurma oranı yüzde 18, 250 adet ve üzerinde bilgisayar bulundurma oranı yüzde 1 olarak tespit edildi. Trabzon'daki şirketlerin yüzde 41'inin web sitesi bulunurken, yüzde 59'unun web sitesi bulunmuyor. Bilgisayar kullanan şirketlerin yüzde 95'i interneti kullanıyor. Şirket içinde iletişimin yüzde 70'i e-posta ile diğerleri ise çeşitli posta hizmetleri ile sağlanıyor.
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2004 Pazar 19:59:32
Güncelleme :6 Ağustos 2004 Cuma 12:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?