5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trabzon'da ilginç ameliyat

Trabzon Özel İmperial Hastanesi'nde önemli bir ameliyat yapıldı. İdrar tutamama şikayetiyle gelen bir hastaya bağırsağından alınan parça ile mesanesine yama yapıldı.

Omurilik rahatsızlığı bulunan Nurten Karadeniz (33) isimli hasta, uzun zamandan beri idrarını tutamama şikayeti ile Özel İmperial Hastanesi üroloji polikliniğine başvurdu. Üroloji doktoru Opr.Dr. Ömer Fatih Çelik tarafından muayene edilen Karadeniz'in yapılan tetkiklerinde şikayetinin mesanesinin çok küçük olmasından kaynaklandığı ortaya çıktı ve mesanesinin ameliyatla genişletilmesine karar verildi.


Hastanenin genel cerrahi uzmanı Opr.Dr. Sezgin Mumcu'nun da katıldığı ameliyatta hastanın, bağırsağından alınan parça mesaneye yama yoluyla genişletildi.


HASTANIN ŞİKAYETİ ORTADAN KALKTI
Ameliyat hakkında bilgi veren Opr.Dr. Ömer Fatih Çelik, hastanın idrarını tutamama şikayetiyle hastaneye başvurduğunu belirterek yapılan ameliyatla hastanın sağlığına kavuştuğunu söyledi. Yaptıkları tahlil ve tetkikler sonucu hastanın mesanesinin küçük olduğunu tespit ettiklerini belirten Dr. Fatih Çelik, şöyle konuştu: "Hastamıza mesane genişletme ameliyatı yapılmasına karar verdik.

Genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. Sezgin Mumcu'nun da katıldığı operasyonda hastanın ince bağırsağından 10 cm'lik parça alınıp
mesanesi yama yoluyla genişletildi. Mesane genişletme ameliyatını hastanemizde ilk defa yaptık ve ameliyat başarıyla sonuçlandı. Ameliyat sonrası hastanın idrar tutamama şikayeti tamamen ortadan kalktı."
 

İha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 13:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?