2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon'da ilginç tartışma

Seval-Suat Sürmen Spastik Çocuklar ve Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi binasının yapımını üstlenen Trabzon Kalkınma Vakfı, yönetim kurulu kararıyla rehabilitasyon merkezi binasına taşınarak faaliyetlerini burada sürdürme kararı aldı.
Söz konusu merkezin Sağlık Bakanlığı'na bağlanmasını isteyen vakıf yönetim kurulu, Kadından ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'na bağlanmasını isteyen Zihinsel Engelliler ve Spastik Çocukları Koruma Derneği'ne tepki olarak rehabilitasyon merkezi binasına taşınma kararı aldı.
Seval-Suat Sürmen Spastik Çocuklar ve Zihinsel Engeliler Rehabilitasyon Merkezi'ne taşınan Trabzon Kalkınma Vakfı yönetim kurulu üyesi ve Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu, vakıf yönetim kurulunun almış olduğu karar sonucu rehabilitasyon merkezi binasına taşınma kararı aldıklarını ve faaliyetlerini artık buradan sürdüreceklerini söyledi. Rehabilitasyon merkezinin yapım aşamasından itibaren işadamları ve hayırsever vatandaşlardan büyük katkılar gördüklerini ve bu süre içinde çalışmalarda aktif rol aldıklarını belirten Kalfaoğlu, "Biz Trabzon Kalkınma Vakfı'nı rehabilitasyon merkezine taşıyarak bu binanın tamamen bitirilmesine kadar çalışmalarımızı buradan sürdürme yönünde karar aldık. Rehabilitasyon merkezi bitirildikten sonra Sağlık Bakanlığı'na devredilecek. Biz de vakıf olarak başka bir yere taşınarak faaliyetlerimizi oradan sürdüreceğiz" dedi.
Rehabilitasyon merkezinin yapımında vakıf olarak her aşamada aktif rol aldıklarını kaydeden Kalfaoğlu, "Vakfımıza bağlı olan Zihinsel Engelliler ve Spastik Özürlü Çocukları Koruma Derneği bu sürede ortada yokken, merkez binası bitirildikten sonra ortaya çıktılar. Eğer dernek asli görevini yerine getirecekse buyursun gelsin binanın diğer kalan kısımlarını beraber bitirelim" diye konuştu.
Öte yandan Trabzon eski Belediye Başkanı Asım Aykan tarafından merkezin üzerinde kurulduğu arsa Zihinsel Engelliler ve Spastik Özürlü Çocukları Koruma Derneği'ne bağışlanmıştı. Rehabilitasyon Merkezi'nin yapımını üstlenen Trabzon Kalkınma Vakfı ise merkezin inşaatının bitmesinin ardından merkezi Sağlık Bakanlığı'na devretmek istemiş, ancak dernek yönetimi rehabilitasyon merkezinin Sağlık Bakanlığı yerine, Kadından ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'na devredilmesini istemişti. Merkezin devredilmesi ile ilgili tartışmalar çerçevesince de bugün Trabzon Kalkınma Vakfı yönetim kurulu kararıyla Seval-Suat Sürmen Spastik Çocuklar ve Zihinsel Engeliler Rehabilitasyon Merkezi binasına taşınarak faaliyetlerini buradan sürdürme kararı aldı.
iha-trabzon
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2004 Çarşamba 16:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?