2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Trabzon'da kaçak binaların yıkımı devam ediyor

Yıkım çalışmalarını yerinde izleyen ve konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç, 2 ay önce başlatılan yıkım çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü belirterek, bugün yapılan çalışmayla yıkım işleminin tamamlanacağını söyledi.

Yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından proje çalışması safhasına gelineceğini kaydeden Koç, "10 bin metrekarelik alan, turistik amaçlı özel planlama alanı olarak düzenlenecek ve eski Trabzon yerleşiminin çeyrek bölümünü oluşturan bu alan kentin gülen yüzü konumuna gelecektir. Bu alanda yöremizin kültürel değerlerini, el sanatlarını, tarihini yansıtan ve turizmi geliştirecek şekilde bir düzenleme yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun dün Trabzon’a yaptığı ziyarette yıkım alanında incelemede bulunduğunu ifade eden Koç, "Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesi yönünde talimat verdi. Bu alanın yeniden düzenlenmesiyle ilgili maddi bir sorun olmadığını söyledi. Yıkım çalışmalarının akabinde, çevre düzenlemesine yönelik peyzaj ve restorasyon çalışmaları tamamlanarak uygulamaya geçilecek. Kentin önemli bir görüntüsü, eski kent restore edilecek" diye konuştu.

Öte yandan, yıkım çalışmaları devam ederken, yıkılan binalardan arta kalan demirleri toplamak için çalışan işçiler de dikkat çekti.

iha-trabzon
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2004 Cumartesi 15:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?