30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzon'da kültür-sanat

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Macbeth" adlı oyunu sahnelemeyi sürdürüyor.

William Shakespeare'in yazdığı, Sabahattin Eyüboğlu'nun Türkçeye çevirdiği ve Andro Enukidze'nin yönettiği oyundaKadri Özcan, Ufuk Şener, Ekin Öner, Fatih Topçuoğlu, Fatih Dokgöz, Şevki Çepa, Çağlar Maçkalı, Ceyhun Gen, Birkan Görgün, Suat Karausta, İlkay Akdağlı, Mesut Yüce, Sinem Şahin, Meltem Gülenç, Erşan Utku Ölmez, Aslı Artuk, Duygu Dokgöz, Başak Anat ve Burak Öner rol alıyor.

Dekoru Hakan Dündar, kostümleri Fatma Görgü, ışığı Yüksel Aymaz'a ait oyun, ocak ayı sonuna kadar perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri izleyiciyle buluşacak.

Trabzon Şehir Tiyatrosu ise Dejan Dukovski'nin yazdığı, Mesut Yüce'nin yönettiği "Barut Fıçısı" adlı oyunu sahneliyor. Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde ocak ayı boyunca salı, cumartesi ve pazar günleri sahnelenecek, 15 yaşından küçüklerin alınmadığı oyunda, Yugoslavya iç savaşının toplumda ve bireyde yarattığı travmatik etkiler anlatılıyor.

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde Teorem Sanatevine ait resim ve desen sergisi, yarın sona erecek. Aynı galeride Turkuaz Sanatevine ait resim sergisi 29 Ocak-2 Şubat arasında ziyarete açık olacak.




AA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2007 Perşembe 11:39:32
Güncelleme :25 Ocak 2007 Perşembe 11:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?