6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

Trabzon’da Nevşehir gecesi

TRABZON’DA NEVŞEHİR GECESİ

Trabzon ve Nevşehir Belediyeleri'nin ortaklaşa organize ettikleri “Nevşehir Gecesi” Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Nevşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Türk Halk Müziği Korosu’nun Nevşehir yöresine ait folklor ve halk müziğinden örnekler sunduğu geceye Trabzon Belediye Başkan Vekili Mustafa Beyazlı, Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Trabzon İl Kültür Müdürü İsmail Kansız, Nevşehir Belediyesi Kültür Müdürü Orhan Alp ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Halk Oyunları ekibinin sunduğu folklor gösterileri izleyenlerden büyük alkış alırken, Nevşehir ve Karadeniz yöresi türkülerini seslendiren Türk Halk Müziği Korosu izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Sanat etkinliği gecesinde konuşan Trabzon Belediye Başkan Vekili Mustafa Beyazlı kültür ve sanat etkinliklerinin insanları birbirine yaklaştırdığına dikkat çekerek, “ bilindiği gibi Trabzon Belediyesi ile Nevşehir Belediyeleri daha önce ortaklaşa Nevşehir’de Trabzon Gecesi düzenlemişlerdi. Şimdi de bir başka güzel sanat gecesi ile Trabzon’da ‘Nevşehir Gecesi’ düzenledik. Bir tarih, kültür ve sanat kenti olan Trabzon’da bizlere güzel gösteriler sunan Nevşehirli sanatçılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gösterilerin ardından Başkan Vekili Mustafa Beyazlı ve Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan Nevşehirli sanatçılara plaket verirken, Nevşehir Belediye Kültür Müdürü Orhan Alp de Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan’a plaket verdi.

TRABZON’DA NEVŞEHİR GECESİ
TRABZON’DA NEVŞEHİR GECESİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2011 Pazartesi 14:29:01
Güncelleme :20 Nisan 2011 Çarşamba 15:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?